« Nu börjar jag bli lite trött på min dator | Startsidan | Ballongkaos över Stockholm »

8 juni 2007

Våga vägra samlag utan kondom

Hur kan någon medvetet smitta andra med hiv? För det anser jag att denna man gjort. Medvetet. Varför kan jag bara spekulera i. Självförnekelse av att han är hivsmittad? En vilja att dra med sig så många andra ned i skiten eftersom han själv hamnat där? Ett hat mot kvinnor, därav det oskyddade sexet? Vad som än döljer sig bakom hans agerande är det förkastligt.

En 32-årig hivsmittad man misstänks ha smittat ett stort antal minderåriga flickor i Stockholmsområdet efter att ha haft oskyddat sex med dem. Två tonårsflickor är konstaterat smittade.

Han chattade med flickorna på Lunarstorm, Snuttis eller msn/messenger under nicket Hot Boy. Det är minst 130 flickor han chattat med och frågan är hur många han sedan stämt träff med och haft samlag med? Föräldrarna? Har de noll pejl med vad deras barn sysslar med på nätet och i förlängningen IRL?

De unga tjejerna som haft oskyddat sex har de inte fått sexualundervisning i skolan eller hemmet? Har de aldrig aldrig hört talas om kondomer? Vilket är ett måste numera tycker jag, oskyddat sex med främlingar är som att spela roulett.

Eller är vi i Sverige så naiva att vi tror att det inte drabbar oss, bara andra. Risken att smittas finns i alla grupper, många lever väl kvar i någon slags tro att det bara är knarkare och homosexuella som ligger i riskzonen. Så är det inte. Vem som helst kan bära på smittan, medvetet eller omedvetet. Kondom är det bästa skyddet. Våga vägra samlag utan kondom!

Jag skulle önska att fler testade sig när det gäller hiv. Har du testat dig? Jag gjorde det innan jag gifte mig, bara för säkerhetsskull. Detta gäller även klamydia. Det bör fler testa sig och se om de har, i alla fall de som vill ha barn i framtiden.

Våga vara idiot? Vågra vägra kondom?

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 8, 2007 11:35 FM

Kommentarer

Av princip tycker inte jag att rättegångar ska föras i media. Det är inte deras uppgift att hänga ut folk åt pöbeln. De som påstår att de gör det för tjejernas skull är j*vla hycklare. Snarare handlar det om flockmentalitet och att likt ett gäng skator ha något att skräna över.

Skrivet av: Squigg datum: juni 11, 2007 01:34 FM

Fanskapet finns nu utlagd med bild och namn på AB, så nu är det fritt fram.

Skrivet av: Claes datum: juni 10, 2007 10:49 FM

Det som är mest upprörande är att media skyddar hans identiet. Hur många flickor kan ha smittats utan att veta om det för att tidningarna gömmer hans ansikte? Inte alla medier dock.

=====================
OBS! LÄS DETTA INNAN DU TAR BORT URL-ADRESSERNA!
=====================

Annika, vi måste ju komma ut till flickorna! Det kan finnas fler som är smittade. Förstår du inte hur viktigt det är? Ju fler som publicerar namnet, desto större chans att media går ut med det.

//

Jag förstår din ståndpunkt, men alla tjejer som chattat med Hot Boy är nog ganska förvarnade vid det här laget. Jag är emot namn- och bildpublicering på privata bloggar utan anser att det är medias sak. Tänk om bloggare skulle publicera namn och bild på folk som sedan visar sig vara oskyldiga. Hur kul skulle det vara för den personen. Det har hänt, det kommer att hända igen. Men på min blog försöker jag att ha en balans, ta det inte personligt.

Annica

Skrivet av: Flashback Forum datum: juni 9, 2007 06:19 EM

Bild och namn i brittisk press.

http://www.thesun.co.uk/


Kortat urlen. Du var en envis en :). Namn och bild är helt ointressant.

Skrivet av: Flashback Forum datum: juni 9, 2007 05:45 EM

Det här är ju inga småbarn, det är tonåringar. Om nu föräldrarna haft totalkoll på vad deras barn gör på nätet och IRL. Hade inte det också varit något som debatterats som övergrepp då? "De tillåts inte leva som tonåringar ska få leva i Sverige." Som alltid handlar det om var gränsen går.

Med det samhälle vi lever i, och som i varje fall jag vill leva i så har vi all en stor frihet. I det innebär också att vi inte kan skyddas mot allt, av föräldrar, myndigheter, sjukvård.

Det finns något som heter mänsklig faktor också, slarv, glömska och att risktagande emellanåt ingår i våra liv. Fast vi vet om hur vi ska leva så gör vi inte alltid det. Även sex inom äktenskapet/fasta förhållanden innebär en risk, det är väl ingen som är omedveten om att en stor mängd människor är otrogna? Alla vuxna skyddar sig väl där också med kondom, eller?

Mannen är misstänkt för ett grovt brott. Ändå så är det de unga flickorna som borde ha agerat annorlunda här och deras föräldrar.

Jag tycker det är bra att skydd vid sex tas upp ur många aspekter, som du gör nu, men att tro att vi kommer att kunna undvika att nya smittas och att alla kommer att skydda sig tycker jag är ungefär lika naivt som att tro att ingen kommer att börja röka för att alla sedan runt 40 år tillbaka vet att det är en risk för hälsan att börja röka.

Skrivet av: Åsa datum: juni 9, 2007 09:31 FM

Nog blir man förundrad över aningslösheten hos en massa unga flickor och deras nätkontakter.

Skrivet av: Kerstin datum: juni 9, 2007 02:25 FM

idioter och avskum, men jag är snart gift ;)

Skrivet av: w datum: juni 8, 2007 10:31 EM

Här finns hans namn:


Url borttagen - är inte namnet ointressant? // Annica

Skrivet av: Flashback datum: juni 8, 2007 09:53 EM

Det torde sig vara omöjligt att ha 100% koll på sina barn idag. Det finns internet nära på överallt och att följa sitt barns vardag kan bara ske via GPS om man nu vill gå så långt.

Barn/ungdomar har en frihet och den borde man inte ta bort. Däremot förbygga på alla de möjliga sätt (andra få ta den diskussionen) och undvika situationer som dessa tjejer hamnat i.

Skrivet av: Daniel datum: juni 8, 2007 04:48 EM