« IDG hoppar på Twingly-tåget | Startsidan | Varför ska sexköpare behandlas annorlunda? »

29 juni 2007

Jämställdhet verkar inte vara prio ett

Nya regeringen lever inte upp till sina mål när det gäller jämställdhet. Det kanske inte är lika viktigt som att genomföra de andra reformerna som utlovats och delvis genomförts?

Efter ett knappt år med den nya regeringen visar nu SvD:s genomgång att andelen kvinnor har sjunkit bland de nyutnämnda cheferna. 4 av de 14 som hade utnämnts fram till mitten av juni är kvinnor, vilket motsvarar 28 procent. Siffran kan jämföras med utnämningarna under 2005. S-regeringen misslyckades med sitt mål att hälften skulle vara kvinnor, men med 41 procent kvinnor var obalansen mindre.

När Alliansen var i opposition så gnälldes det ofta över svågerpolitik i utnämningspolitiken. Men den borgerliga regeringen började med att utse moderaten Per Unckel till landshövding i Stockholm. Bra start när det utlovadedes att ett maktskifte skulle leda till stora förändringar?

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 29, 2007 10:58 FM

Kommentarer

Det här med jämnställdhet. Det finnns ju idag och är självklart kan man tycka. Men hur kommer att bli i morgon. Ingen större femininistfråga verkar det som.

Skrivet av: Blade datum: juni 29, 2007 06:44 EM

Alliansen är arroganta snorvalpar som aldrig har fått skit under naglarna. Hur ska sådana typer veta hur något fungerar?

Skrivet av: Claes datum: juni 29, 2007 06:07 EM