« Jämställdhet verkar inte vara prio ett | Startsidan | Dyrbara leksaker »

2 juli 2007

Varför ska sexköpare behandlas annorlunda?

Enligt dagens Metro:

Sexköpare i Stockholm löper nu större risk att deras fruar eller sambor ska få reda på att de går till prostituerade. Fram till mars var praxis att traffickinggruppen i Stockholm skickade delgivning om brott och kallelser till den misstänktes arbetsplats.
– Nu skickar vi kuverten direkt till hemmet. Det är egentligen gängse praxis när det gäller alla brott.

Varför ska sexköpare kunna välja att få posten dirigerad till önskad adress? Jag tycker det är fel att särbehandla dem. Kan det vara så att det ibland är lite delikata fall, kända och etablerade män som åkt dit? Än mindre skäl att särbehandla dem i så fall. Vilka andra brottslingar har den förmånen?

Har de nu fruar som öppnar deras post så har de problem för övrigt inom familjen så att säga. Det är en regel de flesta respekterar att inte öppna post adresserad till make, sambo eller what so ever - såvida man inte har en överenskommelse att det inte spelar någon roll vem som öppnar vad.

Vad är det som säger att posten inte öppnas på företaget? Jag har jobbat på ett stort företag där all post öppnades innan jag fick den. Det berodde på att företaget inte ville missa fakturor och mig gjorde det inget.

Jag tycker att har man åkt fast så får man stå där med ändan bar. Jag förmodar att de hur som haver måste tala om det för make, sambo eller what so ever, eller ska de låtsas som om de regnar?

Personligen skulle jag tycka att det var ett större svek att min partner låtsades som om det regnade istället för att rakt och öppet erkänna och berätta vad som hänt.

Sanningen kommer alltid fram förr eller senare är min devis, så det är lika bra att lägga korten på bordet på en gång och ge fan i att hymla och hyckla.

Andra bloggar om:
, ,

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 2, 2007 09:45 EM

Kommentarer

Uppenbarligen har någon tyckt att det är ett värre brott eftersom det behövs speciella regler. Återverkar det på straffskalan?

Skrivet av: Björn datum: juli 5, 2007 11:27 EM

Hejsan Annica,

Ditt uttryck: "Sanningen kommer alltid fram förr eller senare är min devis, så det är lika bra att lägga korten på bordet på en gång och ge fan i att hymla och hyckla." - slut citat.

Detta hade jag i "bakhuvudet" när i början på 2007 gjorde mitt livs första hemsida. Därför blev den kanske lite "grym" rörande ditten, datten och dutten. Men - vaddå - lite "spill" får Wi alltid räkna med.

Jag hittade hit via en länk på Carl Bildt´s blogg - som sen var länkad hit.

Ha det...
vännen Josef

Skrivet av: Josef Boberg datum: juli 4, 2007 08:03 EM

Vi är överens Annica.

Har man policy på företaget att posten öppnas så är det väl OK. Men jobbar man som journalist har man krav på sig att hålla källan hemlig exempelvis. Då ska inte kamrern sitta och öppna posten och lusläsa eller sortera bilderna i oordning så att man inte vet vad man fått. I det här fallet kastades kuverten också. Det kunde ligga lösa lappar i facket som det stod - Hej - här kommer bilden jag lovade att skicka. Sen fanns det varken namn eller bild med. Men det var sannerligen udda.

Skydda inte sexköparna, aldrig någonsin. Klart att de inte ska ha någon särskild lösning för delgivning.

Skrivet av: Mary datum: juli 4, 2007 10:24 FM

RS - visst är det deras privatsak och alla andra som begår brott, men sexköpare ska inte ha några specialbehandling gällande delgivning, den ska sändas hem. Vad som sker därhemma får sexköparen själv reda ut.

Jag tyckte det var okey att de öppnade posten för att ta ut alla fakturor. Privatbrev var lixom ingen option för min del att dirigera till jobbet.

Att öppna andras mail är som du skriver Mary inte korrekt, men en del företag har den policyn och den anställde är införstådd med det och då ser jag inga problem med det.

Personligen tycker jag det är värre när en i familjen öppnar andra familjemedlemmars brev.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 3, 2007 10:10 EM

Det finns en lag om brevhemlighet vilket innebär att man inte får öppna andras post hur som helst. Tidigare var kunskapen den att om personnamnet stod överst så var det att betrakta som privat post. Om företagsnamnet var först och personnamnet under det så vard et företagspost.

Jag vet inte hur mycket av detta som fungerar längre, nu är det ju inte så mycket post överhuvudtaget utöver reklam.

Jag arbetade på en tidning tidigare där vår kamrer öppnade all vår post oavsett vad det var. Vanligt begåvade männsikor kan ju se skilland på vad som verkar privat eller inte, eller hur. Det var särskilt jobbigt med bilder som vi ofta fick och som låg löst bland annan post. Det här med källskydd var itne bekant för honom inte. Detvar mycket bråk om den saken. Täckmanteln här var också att fakturor inte skulle komma bort.

Kort jag gillar inte att privata brev öppnas på jobbet.

Vad gäller gubbsen som får skämmas för att de varit ute och vänstrat så spelar det väl egentligen ingen roll om det blir på jobbet eller hemma. Det är inte OK att köpa brudar på stan. Det vet dom och kan lika gärna stå där med rumpan bar.

Skrivet av: Mary datum: juli 3, 2007 05:31 EM

Hej hittade hit via en liten tant...

Tycker inte alls att det är konstigt att arbetsplatsen öppnar brev, de ska ju ofta diarieföras och bör inte vara av privat natur då man inte ska ha privat brevväxling på arbetsplatsen...

Att sexköpare skulle få välja adress för delgivning är helt absurbt och jag kan inte hålla med om att det är deras sak vad de gör för då skulle de ju inte få någon delgivning...

Skrivet av: maria datum: juli 3, 2007 03:55 EM

Jag förstår inte heller varför man ska låta just sexköpare få det privilegiet att kunna välja vart delgivningen ska skickas. Men efter att ha läst boken Smuts av Katarina Wennstam så är jag ganska övertygad om att det har stor del i det faktum att män på höga poster i samhället är inblandade. Det faktum att det bara ger böter om man ertappas hjälper inte heller till tror jag. Det tassas på tå runt det. Det är skrämmande.

Skrivet av: Waldemar datum: juli 3, 2007 03:37 EM

Inte för att skydda sexköpare, men vad det gör är deras privatsak. Jo det är klart det angår deras sambos/fruar också.
Men angående att jobbet öppnar posten, det upplever jag som väldigt oartigt. Det hör till god tod att aldrig öppna någon annans post.

Skrivet av: RS datum: juli 3, 2007 03:22 EM