« Teflonminne? | Startsidan | Blått Sverige har blivit rött »

17 maj 2007

Sd tar gärna emot bidrag, men nekar andra att få

Intressant artikel i Aftonbladet.

Sverigedemokraterna tycker att invandringen kostar för mycket. Deras tyngsta argumentet i valrörelsen 2006 var att invandringen måste minska kraftigt för att invandrare har svårt att få jobb och lever därför på bidrag och kostar oss skattebetalare pengar.

Sverigedemokraterna kanske ska kika på sig själva i spegeln. Var femte folkvald sverigedemokrat lever på bidrag, sjukbidrag eller socialbidrag. Men det är väl skillnad mellan folk och fä? Vilka som är ”fä” här tycker jag framgår med tydlig klarhet.

Partiledaren Jimmie Åkesson tycker givetvis att det är fel att jämföra just dem med invandrare i bidragsfrågan. Ja, något annat kan han ju inte svara. Men jag tycker att alla ska dras över samma kam. Det går inte att kasta skit på invandrare och påstå att de kostar oss skattebetalare pengar, när det tydligen kostar oss skattebetalare att försörja Sverigedemokraterna.

Saxat ur DN:

Enligt Sverigedemokraterna är mer än dubbelt så många invandrare som infödda svenskar förtidspensionärer. Sd hävdar att över tio procent av invandrarna är förtidspensionerade. Men nu visar en kartläggning gjord av Aftonbladet att siffran för Sverigedemokraterna själva är ännu högre. Närmare 20 procent av de folkvalda sd-politikerna lever på sjukpension. Mer än en tredjedel är beroende av någon form av bidrag.

Med detta faller deras tyngsta argument.
Platt som en pannkaka.

Andra bloggar om:

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 17, 2007 04:16 EM

Kommentarer

Undersökningen gjordes av Aftonbladet med sekretessbelagda uppgifter, ingen kan kontrollera uppgifterna. Hur kunde Aftonbladet få ut uppgifterna? Siffran verkar otroligt hög, granskar man folk som kommer på SD.s olika möten har nästan alla jobb, lite märkligt faktiskt. Sedan är det så att i nuläget så blir ju folk uteslutna ur facket, man kan bli av med jobbet om man ställer upp för SD, samt en del andra trakasserier, inte konstigt att förtidspensionärer kan sätta sig i främsta ledet, de behöver ju inte vara rädda för alla de trakaserier man kan bli utsatt för.
Sedan talas det här om intellektuell förmåga, hur många böcker man läst etc. Går man på det mest uppenbara "politiska korrektheter" och liknande så tycker inte jag man skall skryta om sin intellektuella kapacitet.

Skrivet av: Robsten datum: maj 22, 2007 07:25 FM

Evelyn. Länken fungerade inte, klipp och klistra:

http://tobiasstruck.blogspot.com/2007/05/
sljan-gr-mig-till-den-bsta-som-jag-kan.html

Skrivet av: Tobias Struck datum: maj 19, 2007 02:04 EM

Evelyn. Även jag var en riktig bokmal som barn. Men vi reflexiva är ett fåtal. Så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Är det inte klokast att acceptera det som förutsättningar för folkets sammanhållning och kulturens gradvuisa utveckling mot alltmer fridsamhet och frihetlighet? Nationalism adderar inte rasism per definition. Jag tror att du kanske finner min artikel om detta intressant. God läsning i vårsolen!

Skrivet av: Tobias Struck datum: maj 19, 2007 02:02 EM


En solig dag för drygt 25 år sedan, läste jag på en bil som stod parkerad utanför vårt hus:
”Indianerna stoppade inte invandringen. Nu lever de i reservat.”
Jag var knappt 8 år då och blev oerhört häpen. Hade aldrig trott att sådan idioti kunde komma på pränt. Säljas… Än mindre köpas!! I Sverige...

Nu tror jag bättre och nuförtiden kan man dessvärre köpa konserverad gröt.

Många skyller på media. Men folk kan väl för fan tänka själva? Eller?

-Nej, uppenbarligen inte.

Den intellektuella misären är total, menar jag.
Jag som vid 16 års ålder hade läst fler böcker än vad som kanske kan anses hälsosamt och insisterar på att tänka större och längre, vända och vrida på alla resonemang inte hålla någonting för sanning. Jag förespråkar 6 timmars arbetsdag. Menar att ideologier och nationalstat hör gårdagen till, ställer mig extremt frågande till skolpliktens utformning osv osv.

Så vad kan jag göra åt tex sverigedemokrati? Det jag nedlåtande kallar fikarumsrasism eller Blend-gnäll eller ren dumhet.

Jag vet ju inte själv hur jag ska nå ut till svenskar med rösträtt, som knappt vet skillnad på regering och riksdag, definitivt inte skiljer på flyktingar och invandrare men ”minsann betalar skatt” och är ”hederliga” och lider infernaliskt av att det kommer folk ifrån andra länder till Sverige och profiterar. De känner all att deras situation är hotad av utlänningar i största allmänhet.

De kan mycket väl kan vara utlänningar själva. Men de flesta etniska svenskar sedan generationer, andra ifrån Chile under Ingvar Carlsson. Vissa ifrån Argentina redan under Palme, eller från Ungern och Grekland ännu tidigare än så osv. De flesta tror att det är bra med en integrationsminister med brunt skinn, tycker att bidragsfusk är näst intill det värsta tänkbara brottet och låter: ”Jag är inte rasist, men…”

Ingen av dem hör till socialgrupp 1. Förut var de flesta socialdemokrater.

Men en del har utkristalliserats till sverigedemokrater. Vilket är nationalism och helt klart adderar en rasistisk aspekt…

Sådant vill jag ju alls inte bemöta egentligen…

Skrivet av: EvelyneTouré datum: maj 18, 2007 04:09 EM

http://www.scb.se/grupp/allmant/BE0801_2004K04_TI_01_A05ST04.pdf

Skrivet av: Fru Television datum: maj 17, 2007 07:19 EM

Annica. Visst, vi skall ta emot asylsökande. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är luddig och säger att även asylrätten kan behöva stoppas tills "läget har stabiliserats". Men det tycker jag är fel - och jag är ju inte sverigedemokrat.

Däremot är det viktigt att inse två saker:

För det första beror flyktingströmmarna på ett slags västerländsk imperialism, som även socialdemokraterna har varit med att skapa (man tar räntor från den fattiga världens statsskulder, samtidigt som man reser handelshinder och utsätter sina egna småföretag för sådant skatte- och avgiftstryck, att de stora företagen kan monopolisera u-landsmarknaden och dumpa priser och löner där med fortsatt misär som följd, hjälpen är bara de rikastes alibi för detta absoluta svineri).

För det andra är reglerna om anhöriginvandring för luddiga och missbrukas, ofta med följs att stackars flyktingar pressas att godkänna anhöriga som bara återskapar patriarkala klanstrukturer här, som sabbar assimilationen.

Om detta bör vi kunna prata utan att rasist-stämpeln tas fram. Jag får hot på grund av mina analyser, trots att jag är klar och tydlig i att jag har HUMANITÄRA SKÄL: Debattklimatet är infekterat av korporativistisk hjärntvätt - bedriven via media och skolan. Hat föder hat. Detta gynnar bara sd.

Skrivet av: Tobias Struck datum: maj 17, 2007 07:08 EM

Till listan ovan kan tillaggas att en del invandrare uppemot 80% i vissa kategorier tar ur fortidspension och flyttar hem till gamla hemlandet som dom "flydde" ifran. De blir oerhorda belopp som gar forlorade i all framtid. Att sedan klaga pa att SD's politiker har dalig ekonomi are att sparka pa en som redan ligger, ar det bar moljonarer som fortjanar medias respekt. G Persson, miljonar, har fatt respekt fran media men aven han soker bidrag i from av bondebidrag. Att artiklen inte ens vill ta upp SD's politik men bara kritisera en del medlemmar ar uppenbart smutkastning, media ligger pa en sorgligt lag niva.

Skrivet av: Robban datum: maj 17, 2007 06:59 EM

Det hjälper inte att missnöjesrösta på Sd. Det är en bortkastad röst. Sd kan inte och kommer aldrig få igenom sina krav, som jag tycker luktar lite rasism. Vi, som många andra länder, bör ta emot asylsökanden som verkligen behöver asyl och anhöriga till redan boende i Sverige. Vart ska de som flyr från politisk förtryck eller brinnande krig ta vägen om inga länder tar emot dem?


Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 17, 2007 06:47 EM

Du 'glömde' ta med den här lilla delen av DNs artikel:

"Att många av våra företrädare är förtidspensionärer beror nog delvis på att den gruppen söker sig till nya politiska rörelser för att de är missnöjda och känner sig orättvist behandlade av de gamla partierna, säger han till tidningen."

...dvs, samma argument som Sd brukar köra med: att de etablerade partierna skiter i vanligt folk.

Skrivet av: sanasawa datum: maj 17, 2007 06:29 EM

Annica. Av 45 år gamla män arbetar 80-90 % av de infödda svenskarna medan endast 60 % av de invandrade männen på 45 år arbetar (SCB). De invandrare som arbetar har oftast bara arbetat några år i Sverige och alltså inte betalat särskilt mycket skatt. Därför blir det egendomligt att jämföra infödda arbetslösa svenskar med arbetslösa invandrare:

Var femte person av de som slutade arbeta de senaste 10 åren inom Kommunal, gjorde det till följd av sjukskrivning eller förtidspension. De har alltså arbetat ut sig inom kommunerna, som de har betalat skatt till för att få vård, stimulans och rekreation (DN debatt). Det är därför så många arbetslösa LO-medlemmar röstar på Sverigedemokraterna:

Sedan slutet av 1980-talet har vi tagit emot alltfler invandrare från fattiga länder, invandrare som ofta följer efter flyktingar hit i form av “anhöriga”. De har alltså inte själva flyktingstatus. Det kan vara en avlägsen släkting eller vän, som flyktingen går i god för. Migrationsverkets regler säger att alla som är “socialt, ekonomiskt eller känslomässigt beroende” av flyktingen, kan godkännas som anhöriga och därför få följa efter. Bara 7 % av alla invandrare är flyktingar (migrationsverket.se).

Förra året fick runt 19.000 flyktingar och runt 26.000 anhöriga uppehållstillstånd i Sverige. Detta har att göra med att EU-storkapitalet och EU-politiken vill bredda de rikastes marknad mot Orienten och skapa en större underklass i väst, som kan söka låglönejobb och tröstkonsumera. Ju fler som söker låglönejobb, desto lägre kan de låga lönerna göras. Och ju fler som tröstkonsumerar billig tröst i form av godis, tobak, sprit etc. - desto mer vinst och aktieutdelning för de rikaste, utan inflation till följd. Anhöriginvandringen bidrar till segregation mellan grupper i samhället. Det är gynnsamt för korporativets agenda (alliansen mellan stat och storkapital).

Sedan 1994 har invandringen skapat en nettokostnad för svensk BNP på 2 % (Sakine Madon). De sociala problemen i segregationens och den moraliska mångkulturens spår växer. Såg du exempelvis Dokument inifrån senast (svt.se) om agan bland invandrare?

Det är kommunernas ekonomier som får ta stryk: 70 % av skattepengarna går nämligen till skolan, vården och det sociala stödet - saker som invandrare är i stort behov av med all sin stress och sina behov av att lära sig (skatteverket.se). Men för att de kommer hit som vuxna (oftast) och inte har bidragit med skatt till det svenska samhället, så blir det budgetunderskott i kommunernas kassor. Detta trots att Sveriges statsfinanser ser bra ut och svenskt näringsliv inbringar ett högre skatttryck i BNP än någonsin!

Det är därför som så många inom Kommunal går på knäna och samtidigt vill ändra svensk invandringspolitik. Och så länge som de beskylls för “rasism”, så kommer deras missnöje bara att öka och fler kommer att rösta på ett missnöjesparti som Sverigedemokraterna.

Skrivet av: Tobias Struck datum: maj 17, 2007 05:46 EM