« Sd tar gärna emot bidrag, men nekar andra att få | Startsidan | Stenåldershjärnor använder modern teknik för att dokumentera sina illdåd »

18 maj 2007

Blått Sverige har blivit rött

Det går inte att att upprepa mantrat ”Största opinionsundersökningen gäller!”, det vill säga valet nu när hela Sverige är rött.

Det är de blå partierna som regerar landet, men bland väljarna är nästan hela Sverige rött. Opinionssvängningen har slagit igenom i alla län, enligt Synovate Temos rapport.

Det är bara i Stockholms, Uppsala och Hallands län som de borgerliga inte förlorat sitt övertag enligt DN.

Dessa siffror borde ge regeringen en fingervisning om att deras politik inte längre är förankrat bland väljarna och de borde kanske lyssna lite mer på medborgarnas protester, det vill säga vara lite mer ödmjuk och inlyssnande och inte bara köra på som ett ånglok. Lite eftertanke är på sin plats.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 18, 2007 10:17 FM

Kommentarer

Kikade du på DN:s grafik. Sverige har aldrig varit lika blått som det nu är rött i hela landet, från syd till norr.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 19, 2007 09:21 EM

Jag måste bara fråga, när M för några år sedan ensamma var större än S, och de borgeliga hade en stabil majoritet i opinionsmätningarna, tyckte du likadant då?

Skrivet av: Patrik datum: maj 19, 2007 01:59 EM

Jonas Gifting - en ganska föraktfull attityd. Ser du ned på majoriteten av Sveriges befolkning?

Oppositionen i väljarundersökningar har nog aldrig haft en sådan här stark dominans som just nu. Det går inte att bortförklara.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 19, 2007 07:12 FM

Claes, du har så fel. Majoriteten av landets politiker är fritidspolitiker som gör det de gör av intresse till ingen ersättning eller på sin höjd förlorad arbetsinkomst.

Del-eller heltidsarvoderade är i svidande minoritet.

Skrivet av: Nicklas Eriksson datum: maj 18, 2007 06:00 EM

De senfärdigas tid är över, Annica Tiger.

Skrivet av: Jonas Gifting datum: maj 18, 2007 05:29 EM

Det är inte så ovanligt att oppositionen "leder" i väljarundersökningar som görs mellan två val. Och svenskarna borde väl vara ganska vana vid att regeringen kör på som ett ånglok. Det är ju vad sossarna & co gjort större delen av tiden från 2:a världskriget och fram till dags dato.

Skrivet av: Anki datum: maj 18, 2007 04:28 EM

Sedan när fick politiker eftertanke? Politiker är en pajas som lever på att sitta i hög ställning utan att göra ett vettigt handtag. Dom tillhör den sidan av samhället som inte är produktiva. Alltså den tärande sidan, vilket samhället skulle må bättre ekonomiskt utan.

Skrivet av: Claes datum: maj 18, 2007 10:25 FM