« Nu är det inget roligt längre tycker kändisar och slutar blogga | Startsidan | Ett steg bakå för polisutbildningen? »

21 maj 2007

Nu har jag två par glasögon att hålla reda på :(

Men vart tog sommaren vägen? I och för sig om jag får vara egoistisk så får det regna i morgon också, men sedan vill jag ha lite sol och framförallt värme.

Jag kör mycket bil i tjänsten och jag har skaffat ett par glasögon som jag bara använder när jag kör. Jag ser okey även utan dem när jag kör bil, men jag blir trött i ögonen eftersom jag är närsynt på ena ögat och har ett brytningsfel på det andra så är det mer vilsamt nu när glasögonen korrigerar det åt mig. Men att läsa en tidning utan mina läsglasögon är hart när omöjligt.

Men jag bävar inför mörkret. Jag har ett enormt dåligt mörkerseende, lägg därtill alla reflexer från lampor och billyktor som adderas till detta. I en tidning läste jag att en deciliter blåbär om dagen förbättrar ögonens förmåga att se i mörkret. Jag får väl sparka igång frysen och storhandla blåbär :-). Jag tror inte på hälsokostpreparat som säger sig ha samma effekt.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 21, 2007 09:56 EM

Kommentarer

Åker runt och har tillsyn och hjälper äldre människor i sina hem.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 22, 2007 10:11 FM

Vad jobbar du som?

Skrivet av: Fredrik datum: maj 22, 2007 10:03 FM

Läsglasögonen är progressiva, anpassade för skärm och läsning. Jag tror det blir svårt att klämma in de andra glasögonen i dem :).

Blåbär ja - det är många år sedan jag plockade blåbär. När vi hyrde kåk i Hälsingland blev det både blåbär, lingon och hjortron, men numera - de få bär som finns runt om i trakterna runt huset är det slagsmål om.

Bra blåbärsställen runt Stockholm vore inte dumt att få nys om.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 22, 2007 06:36 FM

Blåbär behöver man väl inte köpa! Dom är gratis i skogen. Allemansrätten gäller. Tips: Terminalglasögon är bra att ha när man plockar blåbär...jag lovar...blåbären syns jättebra. Avståndet 30-70 cm är perfekt!

Skrivet av: Britt datum: maj 22, 2007 12:52 FM

Annica, dags för progresiva. Jag har och gissa vilken lyx att slippa växla mellan glasögon. Utan kan jag inte läsa och annars behöver jag det för att kunna se ordentligt för jag har astigmatism och är överlångsynt eller vad det nu var (jag börjar få alzheimer light dessutom)

Astigmatismen ställer till det med lyktor mm för mig åtminstone och i tillägg mitt vad det nu är för fel gjorde det än värre så jag blev alltid bländad.

Skrivet av: Carina datum: maj 21, 2007 10:22 EM