« Ingen läsning för den som lider av islamofobi | Startsidan | Nej - jag tror inte att de flesta bloggare är köpta eller riskerar att bli det! »

17 mars 2007

Ropen skalla, alla ska blogga!

SvD | BLOGG.
Aftonbladets bloggar, de listas i vänstermenyn.
Expressens bloggar, de listas i högermenyn.
DN:s bloggare.

Snart finns det väl inte en tidning inte har medarbetare som bloggar. Sedan har vi alla partipolitiska bloggar som växer upp som svampar ur jorden.

Bloggosfären växer, snart är den oöverskådlig.
Är det en bubbla, eller kommer det att eskalera?
Risken är att det går inflation i bloggande.
Många bra bloggar dränks i bruset.
Vem har tid och möjlighet att hänga med?

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 17, 2007 05:42 FM

Kommentarer

Henrik - jag tror nog att det gör varken till eller från "Gör samhället en tjänst då. Lägg ner din blogg :)". Det är i så fall lika för alla och gäller även dig :).
Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 16, 2007 07:04 FM

Gör samhället en tjänst då. Lägg ner din blogg :)

Skrivet av: Henrik datum: maj 15, 2007 02:33 EM

Ser ingen 'risk' med en inflation i bloggandet. Det ar redan globalt och utan att ha pa fotterna sa verkar det mer spritt an att satta upp hemsidor. Darfor blir det nog sa att man ror sig i sina cirklar och "bryr" sig om de bloggar som fangar ens intresse.

Bloggarna i min favoritlista fungerar som veckotidningar for mig. Jag bladdrar forstrott nar jag har en stund over och inte riktigt ids gora nagot annat an att surfa runt. For tillfallet prioriterar jag berattelser jag skriver, sa till och med bloggandet fungerar i princip pa veckobasis. Men det gar upp och ner. Och det fina ar att man kan tillata det att gora det!

Om man inte ar beroende av topplistor et c...

Skrivet av: Carina D datum: mars 21, 2007 01:24 EM

Tack Annica för att du inte tycker att jag ska sluta! Intressant att läsa vad de andra tycker. Jag tror att det finns några helt olika typer av, och anledningar till, att man bloggar. En del skriver bara av sig om vardagshändelser och använder den som en hemsida. Jag har själv haft en hemsida i 10 år nu (har hämtat tips och hjälp från din hemsidesskola under åren Annika). Men när jag startade blogga i höstas hade jag ett syfte - politiskt! ibland blir det annat - men det mesta bottnar i politiken. Har ingen lust att vara tyst längre, så jag kommer nog fortsätta. I alla fall så länge den här regeringen sitter där den sitter! Kanske inte lika ofta och hela tiden....

Skrivet av: ilse-marie datum: mars 18, 2007 02:41 EM

Måste erkänna att jag aldrig sett bloggarna som en sfär, jag gör precis som med alla andra webbplatser - går till dem jag är intresserad av och råkat hitta till.

Bloggen är ett bra sätt att publicera innehåll för den som inte vill koda en hemsida eller sköta ett större CMS. De man vill nå ut till är väl sällan andra bloggare, tycker jag.

Skrivet av: Mattias Wirf datum: mars 18, 2007 12:03 EM

Det blir som med hemsidor, man läser de man gillar coh struntar i resten?

Skrivet av: Monica datum: mars 18, 2007 09:28 FM

Tänk 98, 99! 97 börja Du! Pionjäranda! Var det väl. Men Du lägger inte av väl. Nej! Och jag ska fortsätta. Ett tag till iaf ;) Det är ju roligt att FORMULERA sig!

Ha det bra Annika!

Skrivet av: urban eklöf datum: mars 17, 2007 11:22 EM

Explosionen av bloggar - jag bloggar, alltså finns jag! - har givit en utveckling som väl var ganska väntad egentligen. De flesta bloggare har faktiskt inte mycket att säga. Man blajar lite om ingenting och sen länkar man hejvilt till andra eller till "kul" grejer på nätet. Ens polare läser bloggen och man läser deras bloggar. Många intressanta blogar dör ut efter ett tag (man lessnar), många är helt meningslösa, några få (Annica!) är såna man återkommer till av olika anledningar.

Det hela speglar väl världen i stort - de flesta av oss är en del av massan, några få sticker ut. Många som VILL sticka ut är bara desperata och har inget att säga.

Jag tror det kommer att öka och öka men samtidigt kommer det intressanta att bli alllt svårare att hitta. Dom som vill gå vidare kommer att dyka upp i virtuella världar av typen Second Life där nästa våg just nu håller på att explodera.

Skrivet av: AllanL datum: mars 17, 2007 04:14 EM

Ilse-marie - sluta inte, men du kan ju dra ned på det lite. Det får inte bli ett tvång.

Det kanske är som så bubblor, som kanske inte alltid går in i varandra. Jag läser mina gamla favoriter jag listar i min länklista och så ibland kollar jag tjejblog och nyligen, men det finns en gräns för hur mycket tid man kan lägga ned på bloggläsande.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: mars 17, 2007 12:17 EM

Man har väl en egen liten sfär :-)

Skrivet av: Björn datum: mars 17, 2007 09:56 FM

Jag tror inte det går att se bloggosfären som en sfär längre. Någon, Åsk?, uttryckte det som något i stil med att vi var i olika bloggbubblor, där bubblorna ibland gick in i varandra.

Ilse-Marie är väl inne på ungefär samma tankar som jag har. Vem ska läsa alla bloggar? Det är sällan jag läser något nytt, jag läser avsevärt färre bloggar regelbundet nu än jag gjorde för två år sedan. Det är mest de som jag träffat, följt riktigt länge som jag läser. Expressen/Aftonbladet/Dn bloggare tror jag aldrig att jag läser. Fast de kanske har sina egna kretsar?


Skrivet av: Åsa datum: mars 17, 2007 08:37 FM

Visst känns det ibland ganska meningslöst, man undrar ju om någon orkar eller hinner läsa det man skriver. På ett sätt är det bra att alla får göra sin röst hörd, men ju fler som finns därute ju större chans är det att man kommer bort i mängden. Vem orkar hänga med? Själv funderar jag ofta på att sluta. Det tar för mycket tid!

Skrivet av: ilse-marie datum: mars 17, 2007 08:18 FM