« Bloggtalibanismen slår bara tillbaka | Startsidan | Lågenergilamporna kontra kremeringar »

20 mars 2007

Byt regering istället för system :-)

Läst på SVT:s nyhetssajt.

Skolminister Jan Björklund (fp) vill ha en uppgörelse med socialdemokraterna om ett nytt betygssystem.

– Det vore olyckligt om vi byter system varje gång vi byter regering, säger han.

Ge sjutton i att byt betygssystem istället. Duger inte det som finns nu? Byt regering istället för system :-).

I dag är det fyra år sedan USA invaderade Irak. Fyra långa år. Hur många år kommer det att dröja innan Irak blir ett fritt och demokratiskt land? Utan inbördeskrig och utländska soldater?

Saxat ur artikeln:

Enligt USA:s president George Bush skulle ett snabbt trupptillbakadragande kunna få stora konsekvenser för USA:s säkerhet.

Enligt Bush skulle det innebära att al-Qaida fick ytterligare ett gömställe varifrån de skulle kunna genomföra attacker mot USA. Jag misstänkar att al-Qaida har nog gömställen så det räcker så det argumentet köper inte jag. Nej, USA vill ha koll på oljan som finns i Irak. Nedan några inlägg jag skrivit om detta förut.

Olja, olja och olja

Patent

USA borde pilla sig i naveln

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 20, 2007 02:07 EM

Kommentarer

Om man inte ger barn betyg vet varken de, lärarna eller föräldrarna vad barnet behöver jobba mer på för att lära sig normala kunskaper.

Vänstern har förstört livet på hundratusentals ungdomar med sitt destruktiva och gränslösa skola. hundratusentals har gått ur skolan utan fullständiga betyg.

Det har vi facit på. Det är inget påhitt, Annica Tiger.

Dessutom är det väl föräldrarna som ska betsämma vad som är bra för sina barn? Föräldrarna OCH barnen välkomnar det nya betygssytemet med öppna armar! Medan socialisterna står i skamvrån och fattar ingenting.

Skrivet av: Antimannen datum: mars 22, 2007 04:36 EM

Jag kan ju säga som lärare som ibland sätter betyg till estetelever och elever med enskilt val och som medlem i Lärarförbundet att lärarfacken har reagerat starkt på att alliansen har gått ifrån just samförståndslösningar vad gäller skolan, vilket ju verkligen påverkar dem som jobbar i skolan - leder till osäkerhet och kortsiktigthet!!! (och ännu större stress och press).

Och nu har alltså Björklund svängt!? Var ju bra! (Jag håller med dig Annica: byt hellre ut denna regering!).

Och som Mattias skrev: kommer det att gå ut fler elever ur gymnasiet med godkända betyg under alliansens regering än det gjort under socialdem. regering eller kommer att göra det under en ev. ny socialdem. regering??? Vad har det med regeringar att göra?? Nej, jag förstår nog inte logiken?

Men alliansens skola upplever jag som en sorteringsskola och det känns som det blir en sån ännu mer med de idéer de nu med hast försöker genomdriva dvs. utan bred förankring, så inte bara betygssystem utan också en massa annat kan komma att måsta ändras om vi byter regering.

Jag tycker dessutom utomordentligt illa om Björklund och de nyauktoritära skolidéer, som liberalerna fört fram de senaste åren. Reagerar instinktivt emot dem. Trots att jag inte var skolmisslyckad... Utan kanske snarare tvärt om! Jag blir himla upprörd över de flesta av deras idéer, som den känslomänniska och kånstnärligt jobbande som jag är! :)

Skrivet av: K datum: mars 21, 2007 08:27 EM

Det blir bara en ny form av stress...'suck'

Skrivet av: Monica datum: mars 21, 2007 01:18 EM

Ha ha, jag undrar lite över "Antimannens" tänkande, argumentationstekniken verkar inte direkt lysande i alla fall.

Tanken att politiska snabba lösningar, som att byta betygsystem, löser problemen i skolan är löjligt.

Vad menar du med att man kan gå ut skolan utan godkända betyg? Menar du att man ska bli godkänd oavsett om man har kunskaperna eller inte? Menar du att möjligheten att bli underkänd inte finns längre bara vi byter betygssystem?

Skrivet av: Mattias Wirf datum: mars 20, 2007 11:01 EM

Oavsett vilket betygssystem vi har, så tycker jag att han har rätt i att det är bra om de är överens så att vi slipper byta betygssystem varje gång vi byter regering. Och jag tycker nog också att dagens betygssystem är alldeles för oprecist. Man kan lika gärna skita i betyg helt, som att ha det.

Dessutom tycker jag att det är bäst att lyssna, fundera och göra sig en egen åsikt istället för att bara hålla med ena eller andra sidan.

Antimannen har nog gått i den där flumskolan han refererar till, eftersom det har gått honom helt förbi att man kan ha olika åsikter beroende på sina grundvärderingar, och det behöver inte ha ett dugg med betygsnivåer att göra. Man tycker nog inte så om man inte tror att underkända elever med automatik beror på socialistiska regeringsbeslut, eller om man inte tror att en alliansregering skall kunna råda bot på det.


'i

Skrivet av: Paula datum: mars 20, 2007 06:42 EM

Antimannen, jag är faktiskt stolt över mina betyg i de olika utbildningar jag gått och vad de egentligen har med saken att göra förstår jag inte?

Du ska nog tänka dig för innan du hoppar på folk på det sättet. Men å andra sidan, saknar man argument så är det lätt att ta till påhoppstekniken istället.

Att byta betygssystem är nog inte rätt väg om man vill undvika att elever inte får godkända slutbetyg. Betyg motiverar inte alla, till det behövs andra åtgärder.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: mars 20, 2007 06:37 EM

Visst! Det vore ju jättesmart att återinföra den gamla socialdemokratiska flumskolan igen så att ännu fler kan gå ur skolan utan godkända betyg.

Du hade rätt dåliga betyg i skolan va, Annica? Svårt att lägga ihop och räkna ut saker.

Skrivet av: Antimannen datum: mars 20, 2007 06:02 EM