« CINO4 | Startsidan | Nationella provet ute på nätet innan det skrevs »

8 februari 2007

Censur eller inte? Jobb eller privatliv?

Nu är bloggandet och kombinationen med detta på tapeten igen. SR-medarbetare får inte blogga. Nu kanske det inte är vilken bloggare som helst frågan handlar om i detta fall, i alla fall är det ingen kattbloggare.

Han lägger ut al-Jaziras engelska nyhetssändningar på sin egen sajt och på Youtube - utan den arabiska kanalens medgivande - men också för att han har en blogg där han uttrycker politiska åsikter.

Det är inte förbjudet att ha personliga bloggar, men vart går gränsen? Vad händer om gränsen tangeras? Eller någon gång överskrids av misstag?

– Vi kan inte förbjuda samtliga SR-medarbetare att ha bloggar, men man har en skyldighet att vara opolitisk och uppfylla sina journalistiska åtaganden. Det man gör i offentligheten utanför Sveriges Radio får ju inte ha beröringspunkter med den roll man har på Sveriges Radio.

Det gäller alltså att hålla tungan rätt i mun eller rättare sagt bokstäverna rätt på tangentbordet. Detta är en problematik som vi kommer att få se mer av, i takt med att allt fler bloggar.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 8, 2007 03:14 EM

Kommentarer

Ja, jag fick ju återigen "smaka på" detta med blogg kontra jobb- och privatbloggerier.

För mig var det tredje gången, och det konstiga är väl att jag troligtvis inte kan vara så frispråkig som jag vill när jag jobbar där jag gör. Men ibland så glömmer jag bort mig och varför just det jag säger då blir så viktigt för vissa begriper jag inte riktigt. Jag har ganska låga träffar om dagen och väldigt få inom den kyrkliga världen. Tråkigt är det i alla fall att det blir tjafs gång efter annan...

Skrivet av: Jerry datum: februari 8, 2007 05:34 EM