« Drar ned på allt och alla.. | Startsidan | Efterlyser fakta om den treenighet som det så ofta pratas om »

10 november 2006

Pigorna är på ingång

Borgarna vill utreda om Stockholms stads 48.000 anställda ska erbjudas gratis hushållsnära tjänster som löneförmån, typ städning, barnpassning och strykning. Gratistjänster som sedan ska förmånsbeskattas.

Där kommer kruxet. Alla 48.000 lär inte ha råd att utnyttja denna löneförmån. Det lär bli de lågavlönade, som inte kommer att ha råd att nappa på detta på grund av förmånsbeskattningen, som får subventionera de välavlönades pigor.

Borgarnas ideér om att allt ska privatiseras gillar jag inte. De vill sälja ut K-märkta hyreshus och ombilda dem till hyresrätter, bara det är åt skogen. De sneglar på vanliga hyresrätter och vill göra om dem till bostadsrätter och pratar om integration. Big ?.

Jag förstår inte resonemanget, det blir väl tvärtom. I alla fall i mina ögon. Det blir bara välavlönade som kommer att kunna bo i innerstan om inte hyresrätterna finns kvar, där vanliga dödliga har råd att bo och chans till en bostad.

Vart tog den omhuldade valfriheten vägen?

Andra bloggar om: , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger november 10, 2006 09:46 EM

Kommentarer

Hej..
Ang hushållstjänster

ser det som en, ur regeringens synvinkel, ypperlig lösning!!
Dom som inte har råd får jobba extra med hushållstjänster.. då kommer man ju att förstärka klyftorna och det är väl det som är meningen?????

Konsumenten

Skrivet av: lennart datum: november 11, 2006 03:31 EM