« Tunisien | Startsidan | Nordea utsätts för phishing igen »

19 oktober 2006

Vad har Alliansen emot låginkomsttagare?

Jag har saknat nyhetssändningarna, men i kväll fick jag min dos och det kändes skönt. Jag läste även den första tidningen i morse.

Varför blir jag inte förvånad?
Vad har Alliansen emot låginkomsttagare?

A-kassan kommer att bli bra mycket dyrare än vad som utlovats läste jag i tidningen. Före valet sades det att ingen skulle få mer än 300 kronor i höjning per månad. Lovat och lovat, för mig var det mer ett hot. Ett hot mot solidariteten och styrkan vi vanliga arbetare har genom fackförbunden gentemot motsatta parter på arbetsmarknaden.

Går "regeringens" (jag har fortfarande svårt att acceptera Alliansen som Sveriges regering) förslag igenom blir det rent av en chockhöjning, vilket kommer att drabba lågavlönade, deltidsarbetare och främst då med andra ord kvinnor. Hur många kommer att ha råd att vara med i facket? Vissa tycker nog att detta är bra. Att facket försvagas gynnar dem Alliansen har bakom sig. För inte är moderaterna det nya arbetarpartiet. Det har det redan hunnit visa.

På Aktuellt hörde jag att Hem-PC:n, som för mig är en jämlikhetsfråga att alla ska ha råd med en dator, ska Alliansen in och pilla på. De som inte har råd att pynta datorn kontant utan nappar på arbetets erbjudande för att kunna skaffa en dator får nästan en hundring i ökning i månaden, arbetsgivaren likaså. Detta missgynnar också låginkomsttagarna, för dem blir det mest kännbart.

Jag har veckans alla tidningar i en hög på golvet, min lokala handlare lade undan dem åt mig och jag ska försöka bläddra igenom dem. Jag misstänker att jag kommer att få mer att reta mig på då :-).

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 19, 2006 06:53 EM

Kommentarer

Länken kom inte med...

http://nyliberal.wordpress.com/2006/10/21/a-kasseavgiften/

Skrivet av: Robin Hood datum: oktober 21, 2006 03:44 EM

Liberaliseringar av ekonomin leder alltid på kort sikt att de som priviligerats blir av med sina privilegier och därmed blir förlorare. I välfärdsstater är detta främst de som redan är fattigast. Det fantastiska är dock att alla undersökningar visar att på lång sikt (ca 10 år) så kommer dessa människor att vara de som gynnas bäst av liberaliseringarna. Antalet jobb ökar, samt de som har lägst lön kommer att få snabbast löneförhöjningar.

Socialiseringar av ekonomin fungerar på samma sätt, de som har det sämst kommer att få det bättre på kort sikt, men kommer att bli förlorare på längre sikt.

Jag har skrivit om a-kasseavgiften här.

Skrivet av: Robin Hood datum: oktober 21, 2006 03:43 EM

Visst blir det pengar över. Det är bara att räkna. Däremot är jag enig med dig om att obligatorisk a-kassa är en inskränkning av individens frihet. En sådan reform måste starkt bekämpas.
/DNg

Skrivet av: Danne Nordling datum: oktober 20, 2006 06:40 EM

Danne - för vem? Ditt resonemang håller inte. BTW - tvångansluta alla till a-kassan rimmar illa med individens frihet, vilket annars är alliansens mantra.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 20, 2006 04:13 EM

Se det så här istället: A-kassan finansieras till 91 procent med skattemedel. Den finansieringen sänks till 61 procent. Av de inbesparade skattepengarna blir det en skattesänkning som är så stor att det blir flera hundralappar över i månaden.

Skrivet av: Danne Nordling datum: oktober 20, 2006 04:05 EM

Sverige har förvandlats från ett folkhem till ett klassamhälle under de sista tjugo åren och det har skett under socialdemokratiskt styre. Nu är det uppenbart att klasskillnaderna dramatiskt kommer att öka ännu mer framöver.

Skrivet av: Karin datum: oktober 20, 2006 11:44 FM

Vad alliansen har mot låginkomsttagare?
Absolut ingenting! Man finansierar helt enkelt de rikas skattelättnader genom att chockhöja fackavgifterna. Det "geniala" med det här är att slår man två flugor i en smäll: låginkomsttagarna får dessutom svårt att ha råd med att vara med i facket och då försvagas fackföreningen. Resultatet blir att man får lydiga och flexibla arbetstagare.

Skrivet av: Pumans dotter datum: oktober 19, 2006 10:53 EM

Att A:kassan höjs är ju jävligt i sig, men den skall också bli obligatorisk.Därmed säkras dom pengarna som skall betala de rikas skatte lättnader b.l.a.

Skrivet av: T Lindholm datum: oktober 19, 2006 08:05 EM

Håller med, gillar inte alls Alliansen.
Det bådar inte gott för Sverige... :(

Skrivet av: Fröken Jordgumma datum: oktober 19, 2006 07:35 EM