« Testiklarnas herravälde | Startsidan | Vad anser de andra i Alliansen? »

5 september 2006

Folkpartiets olagliga fusk

Jag förundras över hur hela denna historia utvecklas. Det blir ju bara värre och värre. Sossarna har haft en urusel IT-säkerhet, men å andra sidan är det ingen ursäkt att utnyttja det.

Det är som om grannen lämnar dörren öppen, du kan inte bara knata in, såvida du inte är väntad eller har lov att gå in. Detsamma gäller inloggning på andras Intranät, även om inloggningsuppgifter har kommit på avvägar får de inte användas av obehöriga, såvida ägaren inte har gett tillåtelse.

Att det var Fp som sysslade med sådant här är ganska otroligt, med tanke på deras valaffischer. Det är nästan komiskt.

Stoppa fusket

Alliansen har samarbetat tajt inför detta val. Hur tajt? Frågan kommer per automatik.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 5, 2006 07:59 EM

Kommentarer

Hela detta dataintrång är en skitsak som fått groteska proportioner. Det är fullkomligt obegripligt att medierna och alliansen spelar med i detta spel som endast gynnar sossarna eftersom det tar fokus bort från den fråga som borde disskuteras:

Om nu Sverige ska bli så bra när sossarna vinner valet - varför är inte Sverige bra redan? Sossarna har ju suttit vid makten de senaste tolv åren.

Dataintrånget är av typen pojkstreck. Om det pågått sen i våras - varför läcker man ut detta i medierna nu? Kan det vara för att sossarna inser att detta är en skitsak, men att deras enda hopp i valrörelsen är skitkastning och borgerliga "skandaler" och därför höll på karamellen tills nu?

Jag blir så förbannad när jag läser om denna "skandal"..

Skrivet av: Torkel datum: september 7, 2006 12:40 EM

Jag kan uppriktigt säga att mitt liberala hjärta blöder en smula idag. Vilket självmord av fp!

Du har helt rätt, bara för att det är urusel säkerhet på SAPNet så får man inte gå in och spionera hur som helst. Det känns som sagt var väldigt tråkigt detta för mig.

Vänsterblocket behöver inte ens elda på detta eftersom fp sköter skandalen och dess utveckling så fint själva...

Skrivet av: Jerry datum: september 6, 2006 08:54 FM

Jo, detta är verkligen en ordentlig skandal, och med tanke på Göteborgshändelserna och de osedvanligt hårda domarna för ungdomarna där, för att de sms:ade till varandra, med argumentet att de hotade det demokratiska systemet (hur man nu kan kalla EU för ett sådant), borde det här intrånget resultera i att de skyldiga döms till lika långa straff, fyra år eller mer!


Skrivet av: Kerstin datum: september 6, 2006 01:17 FM

Göran Persson förklarar i Ekot ang. Folkpartiets spionage och dataintrång mot Socialdemokraterna; "..är det ju att jämföra med att någon kommit över nyckeln till min lägenhet. Och när jag gått ur min bostad går man in och rotar och river och letar. Sedan när jag kommer hem igen ser jag inte att någon har varit där."

Jämför nu dessa perssonska känslor av obehag med de förändringar ang. övervakning som hans egen regering med Tomas Bodström i spetsen verkar för ska börja gälla om ett år, om inget görs (Prop. 2005/06:178):

Polisen kommer få bryta sig in i ett hem i smyg och installera buggningsapparatur med sändare. Man kommer inte i efterhand behöva informera den buggade om att avlyssning har skett. Även tidningsredaktioner ska kunna buggas.

Läs vidare om Sossarnas hyckleri och Folkpartiets spioneri på:

Övervakning? Sossarna fick smaka sin egen politik!

Skrivet av: Karl McFaul datum: september 6, 2006 01:03 FM

Skrattretande taffliga är vad de är! :D

Skrivet av: Paula datum: september 5, 2006 09:50 EM