« Folkpartiets olagliga fusk | Startsidan | A day off »

6 september 2006

Vad anser de andra i Alliansen?

Ofta brukar uttrycket en "klädsam tystnad" användas. Men jag vet inte om Alliansens tystnad är speciellt klädsam. Jag surfade runt på centerns och moderaternas hemsidor och försökte hitta någon info om vad de har för åsikt om vad som nu uppdagats. Men icke sa Nicke, inte ett ord. Jag har inte hört någon av dem uttala sig i TV i någon nyhetssändning. De kan väl inte, som de flesta andra, tycka att folkpartiets arbetsmetoder är speciellt gynnsamma för Alliansen som helhet? Eller har tystnaden en helt annan orsak?

// Annica Tiger

Annica Tiger september 6, 2006 10:22 FM

Kommentarer

tiger: den som är tyst bränner inga broar åt några håll. sossarna vinner som vanligt på slentrian walk-over och då gäller det för centern och kd att hålla sig öppna för samarbetspartipositionen. skulle mot förmodan alliansen få majoritet behövs fp för att behålla den. ergo tystnad. följer du inte 'west wing' eller 'the daily show'?


malte: kass IT-säkerhet, visst. men har du ställt dig frågan varför ens ett politiskt parti har skyddade sidor? rätten till åsikt och förening är fri enligt grundlagarna och en strategi som behålls inom lyckta dörrar att ta över ett rikes styre kan man också kalla en konspiration. politik skall i min mening föras helt offentligt.. det gäller även resursmässiga prioriteringar på kommunnivå. att det ens är möjligt att vinna ett val genom att ha fler sossar de sista två veckorna i orsa istället för i djursholm är bara ett tecken på hur sjuk och mediedriven politiken har blivit.

mission statement: denna postare kommer av taktikrösta enligt principen att den regering oavsett färg som skickar blattar till guantanmo och proxytortyr efter order av främmande makt men inte tycker det är konstigare än vatten i kranen och som samtidigt skyddar sin egen statssekreterare som blåljuger inför riksdagens kontrollmakt skall med alla medel förhindras att fortsätta styra landet. en principfråga om något, långt bortom allt vad personliga attribut och allianser, vårdskolaomsorg eller skattenivåer heter. ingen jävla valstrategi kommer få mig att byta detta ställningstagande. jag VILL INTE att Sverige ska vara ett sådant land där såna saker sker ostraffat i ett juridiskt, politiskt och moraliskt perspektiv.

som statstjänsteman är det min förbannade plikt.

Skrivet av: chimera datum: september 6, 2006 10:51 EM

Givetvis är det klantigt att ha ett system som är så lätt att ta sig in i men jag vill inte att Sverige ska styras av människor som tar tillfället i akt och begår brott bara för att tillfället ges.
citat: "Ungefär som att lämna bilen öppen med nycklarna i och bli förvånad om någon stjäl bilen."

Skrivet av: Catharina datum: september 6, 2006 03:55 EM

Dessvärre så tjänar nog de borgerliga även på den här trista historien, åtminstone på sikt, eftersom skapandet av politikerförkat gynnar just dem, vilket vi sett ex. i USA.
Att göra politiken till något fult har ju länge varit på de borgerligas agenda, eftersom de vill komma till ett stadium där politikerna har så lite att säga till om som möjligt och att i stort sett all makt läggs över på kapitalägarna (läs de transnationella företagens VD:ar).

Skrivet av: Kerstin datum: september 6, 2006 02:02 EM

FPs trovärdighet sjunker, de vill ha bättre kontroll, ordning och reda osv och så gör de så här. Nu är deras trovärdighet lika seriös som sossarnas känsla för ansvar.

Sossarna tycker tydligen det är helt ok att lägga ut allt material så vem som helst kan komma åt det, jag hoppas och hoppas att de inte tar lika lätt på säkerhet vad gäller annan information. Ok för deras eget valmaterial men inte ok för information som rör enskilda individer osv. Skäms FP och skäms Sossar!!

Skrivet av: Malte datum: september 6, 2006 01:23 EM

Smutskastning på varandra, vad det sedan handlar om är strunt samma.
Om man har en så dåligt skyddad sida som sossarna så får man faktiskt skylla sig själv. Ungefär som att lämna bilen öppen med nycklarna i och bli förvånad om någon stjäl bilen.

Dessutom, hur fasiken kan det komma sig att detta kommer upp först nu? Det började i oktober 2005 och slutade mars-april 2006. Är det planerat av sossarna att ta upp detta till valet för att använda det som röstfiske?

Ingen brandvägg, VPN vet tydligen inte deras admin vad det är, sedan som grädde på moset så får användarna använda lösenord med mindre än 8 tecken. Det går bra med samma i password som användare. Det måste vara sveriges sämsta administratör som sossarna har.

Ett sådant parti menar folk att man ska rösta på. Aldrig i hela mitt liv att jag skulle göra det.

Skrivet av: Claes datum: september 6, 2006 11:57 FM

Jag tycker du tar i för mycket nu, Annica! Men du kanske passar på nu... (;-)

Skulle s uttalat sig om v eller mp varit i en liknande situation så snabbt? Jag tror att det råder förvirring just nu och att det kommer uttalanden så småningom.

KD har ju talat ut men det säger du ingenting om?

Skrivet av: Jerry datum: september 6, 2006 11:29 FM

Lustigt uttalande av Maud. Med tanke på hur tajt de har samarbetat inför detta val uppkommer frågan om fp har läckt uppgifter även till andra i Alliansen och om andra partier i Alliansen vetat om detta innan det blev uppenbarat och media informerade oss vanliga dödliga. Vi som ska rösta. Det är nog många som vill veta.

Tack för tipsen och länken.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 6, 2006 11:16 FM

Jo, förresten, som svar på det du skriver om: En kollega var upprörd över Maud, hon fick i tv frågan om inte fp:s skandal skadar alliansen och svarade:
- Nej, den skadar bara folkpartiet.
- Ja, men centern ingår ju i alliansen?
- Skandalen skadar bara folkpartiet!

Skrivet av: crrly datum: september 6, 2006 11:03 FM

Kikar bara in och ger dig en länk med en underbar bild!

www.nordensark.se/projektamurtiger.html


Det finns förresten massor av jättefina tigermönstrade kläder på H&M och Gina tricot nu men det kanske du har sett! Tänker på dig när jag går i affärer i alla fal!

Skrivet av: crrly datum: september 6, 2006 11:00 FM