« Sopspionerna har slagit till igen | Startsidan | Bloggtreklöver 100 »

8 augusti 2006

50 miljoner bloggar

Bloggosfären växer så det knakar.

Var ska det sluta?

En blog i var mans hem? :)

Jag inser att genomslaget för bloggar även är stort hemma i lilla Svedala. Tyvärr i takt med att antalet bloggar ökar, desto mindre är chansen att hitta guldkornen. Men ni som nyligen börjat blogga, ge inte upp. Det kan ta ett tag innan intresserade hittar till bloggen. Gör er sedd och hörd, det finns alltid en publik för var blog, då smaken är som baken - delad. Tur är väl det!

Ett sätt att göra sig hörd och sedd är att pinga de pingtjänster som finns, vara aktiv i andras bloggar och kommentera, skriv in urlen till er egen blog. Alltid är det någon som blir nyfiken och klickar på länken.

Mer tips för blognybörjaren finns här!

Update:
En annan intressant siffra kommer från Netcraft. Internet fortsätter att slå nya storleksrekord. I dag finns det ungefär 92.615.400 sajter.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 8, 2006 03:35 EM

Kommentarer

Intressant analys av Technocratis siffror kring bloggosfärens tillväxt.

http://www.feedblog.org/2006/08/technoratis_num.html

Skrivet av: TS datum: augusti 13, 2006 01:56 EM

Av dessa 50 miljoner bloggar är det väl ca 1% som är "aktiva". Eller hur? De flesta bloggar startas och dör ganska snabbt. Precis som du skriver blir det svårare och svårare att hitta "guldkornen". Dessutom består ju merparten av bloggarna idag bara av länkar till det nån annan sagt eller tyckt. Få egna tankar men mycket bludder.

Skrivet av: TS datum: augusti 11, 2006 10:36 FM

Jag har aldrig ens hört om fenomenet sopspioner förut, men nu blir jag arg. Ett verkligt, verkligt slöseri på resurser!

Skrivet av: Hanna datum: augusti 8, 2006 07:16 EM

Och ibland så länkar någon fixstjärna i bloggosfären till ens blogg efter bara två veckors existens och så hamnar med över tusen träffar på bloggtoppen. Så det går att synas ibland. Även som ny.

Skrivet av: Wege datum: augusti 8, 2006 05:24 EM