« Slit, men inte släng | Startsidan | En tandlös tiger och nu en enögd dito »

26 september 2005

Ordet frisera har fått en ny betydelse

I lördags var jag hos frisörskan och friserade mitt hår, klippte topparna och luggen. Inget uppseendeväckande precis.

Att polisen friserar siffror är dock mycket mer uppseendeväckande.

Saxat ur DN:

I lördags berättade DN att polismästardistrikten i Stockholm fått order att öka antalet färdiga förundersökningsprotokoll med 15 procent. "Operation frisering" sade kritiker som menade att det innebär att man kommer att prioritera de lätta brotten för att snabbt förbättra statistiken.

Både Stockholmspolisens och Rikspolisstyrelsens årsredovisningar för 2004 visar att friseringar inte är något okänt ens på allra högsta nivå. Skrämmande! Ett bra sätt att hjälpa upp statistiken är att ingripa mot biljettsmitare i t-banan. De fallen ger enkla förundersökningar som ändå räknas som färdiga förundersökningsprotokoll. Ja, snacka om att sila mygg och svälja kameler.

Jag har ett tips till polisen om det nu bara gäller att frisera siffrorna. Stå bakom ett gathörn och haffa alla som går mot rött ljus (tydligen inte olagligt), men spana in alla som kissar offentligt och haffa dem. Enkelt och snabbt. Att någon blir misshandlad i kvarteret bredvid eller att en butik rånas kanske stör sifferexercisen lite, men det får väl bli så.

Jag har tangerat detta förut i texterna,
Vardagsbrottslighet
och Vardagsbrott.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 26, 2005 05:12 FM

Kommentarer

DE måste ju skaffa fler poliser först. Ska de hinna med att avlyssna oskyldigas telefoner och göra hemliga husrannsakningar så..

Skrivet av: Jinge datum: september 26, 2005 08:20 FM

Att gå mot rött är inte olagligt. Det röda lyset är bara en rekommendation.

Skrivet av: Tobbe datum: september 26, 2005 07:48 FM