« Ordet frisera har fått en ny betydelse | Startsidan | Ropen skalla, jobb åt alla »

26 september 2005

En tandlös tiger och nu en enögd dito

Ena glaset ramlade ur bågen någonstans mitt i rusningen på T-centralen/pendeltågsperrongen. Jag gjorde ett ryck och försökte gå samma väg jag gått, men utan framgång. Nya glas och bågar, 3586 – som hittat. Ilfart till optikern i Bro, som jag inte ens vet är bra eller inte. Men jag får hoppas på det bästa.

Det värsta är att jag är ganska handikappad framför skärmen utan mina progressiva glasögon, att läsa tidningen ska vi inte tala om. Jag ser inte texten. Jag hoppas de kommer innan resan, de skrev Express på beställningen, men jag tror inte att de hinner komma, men jag håller tummarna.

Värst blir nog denna vecka på jobbet, jag sitter nu och skriver med läsglasögon med styrkan 1.5, men jag har ett brytningsfel och det är inte en optimal lösning. På ena ögat ser jag uruselt, men det kompenserar det andra bra på långt håll, men på nära håll känns det inte okey med dessa läsglasögon. Jag som sitter hela dagarna framför datorn och är just nu inne i en intensiv fas för att få ett dokument klart innan jag drar söderut.

Jag tänkte när jag åkte därifrån att det är vansinnigt vad dyra glasögon har blivit, ändå tog jag ett par herrbågar för halva priset. Ja, herrglasögon – det påpekade biträdet flera gånger. Ja? Va då? De var de enda som hade så pass stora glas som jag vill ha. Jag vill inte ha dessa små rektangulära glas, som tydligen är högsta mode just nu. Jag vill ha rejäla doningar. Hur jag ser ut i dem struntar jag i, bara jag ser bra med dem.

Tänk vilken kostnad för en familj om alla medlemmar behöver glasögon? De går sönder ibland? Efter ett par år kanske de behöver bytas ut? Hur kostnaden är för linser har jag ingen aning om. Linser är ingen option för mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 26, 2005 06:52 EM

Kommentarer

Visst kostar det - å andra sidan har åtminstone jag mina glasögon mest hela tiden - och på de år som man har ett par glasögon så blir det inte så mycket.

Skrivet av: N|. datum: september 27, 2005 08:43 EM

Många lever nog i dimma eller vänjer sig att se halvtaskigt med billiga läsglasögon om de inte har råd. De som lever på bidrag kanske får glasögon om de kan påvisa att de behöver det, men jag tänker mer på de som inte lever på bidrag men inte har det så bra ställt ändå. Då kan nya glasögen bli en stor kostnad.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 27, 2005 04:58 FM

Råkade ut för precis samma sak före semester. Ploink sade det, så låg ena glaset på köksgolvet. Det kostade halva sommaren som halvblind och 3.200 när optikern äntligen öppnade igen. Är också astigmatisk så det fungerar inte med de där billiga läsglasögonen, mer än hjälpligt.
Tänkte precis på hur folk som lever på bidrag klarar sådant. Får de leva i dimma eller får de extra bidrag till glasögon?

Skrivet av: Kerstin datum: september 27, 2005 12:11 FM

Otur! Själv hade jag samma otur för något år sedan. Dock hade jag en tillägsförsäkring på den vanliga hemförsäkringen vilket gjorde att jag fick nya glasögon på försäkringen. Fast jag var tvungen att spara resterna av de som gick sönder, vilket jag gjorde så jag kunde visa upp dem för försäkringsbolaget. Det var inte ens självrisk.

Skrivet av: Lasse Strömberg datum: september 27, 2005 12:11 FM

Jag hade "turen" att upptäcka att min syn blivit bättre på höger öga, och något förändrad astigmatism på vänster. Kul att få bättre syn, men det kostade 4.700:- ! Trots att jag bytte glasögon för bara drygt 1 år sedan. Och fel styrka på glasögon kan man inte gå omkring med. Hur man än vänder sig, så har man ändan bak.

Skrivet av: Bert datum: september 26, 2005 09:17 EM

Ja, en jäkla osis nu när pengarna ska rulla till resan och dykcertet. Men sådana smällar får man ta. Det finns de som inte ens har råd att köpa nya. En gammal kompis gick med tejpade glasögon och en spricka i ena glaset, samt en bit loss i det anda, i flera år. Han hade inte råd att köpa nya.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 26, 2005 07:26 EM

men vilken otur... glasögon är hutlöst dyrt, jag är glad att barnen inte har fel på synen, bara vi vuxna än så länge...

Skrivet av: sara datum: september 26, 2005 07:11 EM

Men vad störande att tappa glaset!
Och tänk att det ska vara så petigt med herr- eller dam bågar!
En kompis fick liknande kommentarer när hon ville köpa en joggingsko från herrhyllan pg av sina breda fötter...

Skrivet av: Sandra datum: september 26, 2005 07:00 EM