« Att vara arbetslös tär på självförtroendet | Startsidan | Att blogga eller inte blogga - det är frågan »

20 augusti 2005

Sprängstoff i datorn

Vilket uppvaknande!

En man i Växjö fick föras till sjukhus efter att hans bärbara dator exploderat när han låg och sov. Datorn var inte på men stod på laddning.

Datorn stod på en tygklädd pall när den laddades. Kan det vara att värmen orsakat brand i tyget, som i sin tur orsakat att batteriet löpte amok?

Mannen hade tur som vaknade av att hans lägenhet var rökfylld, men det hade lika gärna kunnat sluta illa. Sover man djupt så är en brandvarnare en räddare i nöden. Brandvarnare är ett måste tycker jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 20, 2005 04:56 FM

Kommentarer

Även om den inte sprängs så läste jag att värmen kan vara skadlig för de små rackarna, spermier mår inte bra av det. Å andra sidan....kan det kanske för somliga vara en fördel?

Fast det som hände är ovanligt. Jag är inte ett dugg orolig för att sitta med min bärbara i knät. Har man originalbatterier ska det inte kunna hända. Jag tror mer på att kombinationen laddning plus mjukt lättantändlig underlag. Killen, läste jag, hade glömt att byta batterier i sin brandvarnare.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 20, 2005 10:40 FM

Ger vissa gory tankar för en annan som konstant sitter med datorn i knäet... sprängs den kan jag ta jobb som eunuck... (det kan jag iofs rent principiellt ändå men...)

Skrivet av: N|. datum: augusti 20, 2005 10:27 FM

Stog på en tygklädd pall!

OJ all laddning utvecklar värme, det kan vara så att stoppningen var något mjuk och att datorn av den anledning sjönk ner något, varvid luftcirkulationen hämmades och som straff utvecklade tekniken mer värme, för att till slut bli sur och säga ifrån på ett sätt som de flesta förstår. ( många datorer har intag eller utblås på undersidan, en del är så tunna att ett utblås på sidan lätt täpps till)

Skrivet av: Kjell Sjöström datum: augusti 20, 2005 07:18 FM