« Surströmming | Startsidan | Sprängstoff i datorn »

19 augusti 2005

Att vara arbetslös tär på självförtroendet

Att gå arbetslös är ingen sinekur, även om nu många tycks tro det. Ju fler jobb du söker och ej ens får en bekräftelse på att ansökan inkommit eller besked om att tjänsten tillsatts av annan, desto mindre självförtroende får du. Så har det funkat för mig i alla fall. När jag häromdagen fick ett erbjudande om en provanställning på sex månader, var det på vippen att jag tackade nej.

Jag tänkte att jag kan inte ta jobbet eftersom det innebär att jobba med en hel del applikationer som jag inte har erfarenhet av sedan tidigare. Jag velade och tvekade. Jag ifrågasatte min egen förmåga att klara av det. Jag tänkte "tänk om det inte funkar"? Men så gaskade jag upp mig och tackade ja. För om han som kontaktade mig och erbjöd mig jobbet, tror på mig måste jag ta mig i kragen och kavla upp ärmarna och börja tro på mig själv. Hur skulle det annars se ut?

Som vanligt är det samma policy som förut. Jag kommer inte att blogga om jobbet. Jag kommer förmodligen knappt få tid att blogga överhuvudtaget :) om någon vecka, om allt går som tänkt. I alla fall inte i samma utsträckning som tidigare.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 19, 2005 05:12 EM

Kommentarer

Hoppsan! Vad kul! Grattis Annica till jobbet, det kommer gå bra ska du se. För visst får man dassigt självförtroende efter en tid som arbetslös. Men det tror jag inte ett ögonblick är ett hinder så for du kommer igång.

Skrivet av: Louise datum: augusti 22, 2005 01:28 FM

Carina, jag hoppas du får jobbet. Har du fixat det galant så här långt vore de ju dumma om de inte anställde dig. Det stämmer nog att bara man blir lite varm i kläderna så kommer självförtroendet tillbaka. :)

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 21, 2005 07:31 EM

Det ar helt sjukt hur arbetslosheten satter sig i huvet. Kanon att du tog ditt fornuft - eller om det var arbetsgivarens - tillfanga och tackade ja! Ser fram emot att hora om dina framsteg med de nya applikationerna. NAT ska man val lara sig av ett nytt jobb, va?

Harligt, grattis!

(Psst, har sokt jobbet jag just nu tempar pa. Har intervju den 9/9, vore val sjalva f-n om jag inte fixade det, jag har ju trots allt jobbat har tre manader utan klagomal. Se dar, sant har sjalvfortroende far man nar man fatt jobba ett tag! ha, ha)

Skrivet av: Carina datum: augusti 21, 2005 06:53 EM

Annica, ett stort grattis och lycka till med det nya jobbet! :o)

Skrivet av: Maria datum: augusti 21, 2005 06:43 EM

Grattis. Jobbet går säkert jättebra. Och något hinner du nog blogga väl?

Skrivet av: Chadie datum: augusti 20, 2005 05:35 EM

N|. - Ägaren av företaget som kontaktade mig känner till bloggen och mina andra sidor. Det var därför jag blev erbjuden en provanställning. Vilket jag nu ser fram emot och hoppas att inget kommer i vägen.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 20, 2005 10:35 FM

Grattis vännen! Och berätta för snubben om din blogg - han kanske tycker att det är bra PR.

Skrivet av: N|. datum: augusti 20, 2005 10:28 FM

Hej Annika!

Gud vad jag blir glad för din skull! Du kommer säkert fixa det även om du inte rört vid alla applikationer, det behöver ju inte vara så svårt att lära sig dem. Det finns nästan alltid lite dötider på en arbetsplats som du kan utnyttja till att kolla igenom dem...

Stort Grattis!!

/David

Skrivet av: David datum: augusti 20, 2005 08:46 FM

Tack för alla glada tillrop!

Det du skriver Robin är tragiskt, att unga människor riskerar att fastna i arbetslöshet och kanske hamna i en negativ spiral, med alla dess konsekvenser.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 20, 2005 04:35 FM

Oj, glömde att säga grattis! Hoppas nya jobbet blir bra, tro på dig själv nu Annica! :)

Skrivet av: Robin datum: augusti 20, 2005 12:18 FM

Ja, och idag börjar det redan i min ålder, precis när man slutat gymnasiet. Senaste veckan har jag träffat säkert 10 före detta klasskompisar och ställt frågan "Jaha, vad händer nu i höst då?" "Äähh.. jag söker jobb...". Tragiskt.

Skrivet av: Robin datum: augusti 20, 2005 12:17 FM

Ja, att få jobb idag är ju som att vinna högsta vinsten på lotteri, visst är det absurt?
Så lycka till och trivs storartat :-)!

PS fråga till Hadar: Vad är ett "härbräde" för något?

Skrivet av: Kerstin datum: augusti 19, 2005 11:47 EM

Bra skrivet, som vanligt! Många politiker, ingen nämnd ingen glömd, borde läsa det här...
Lycka till med provanställningen: Go get them, girl!

Skrivet av: Carra datum: augusti 19, 2005 11:31 EM

Det känns lite överflödigt att säga grattis då du fått så många glada tillrop och lyckönskningar. Ändå sällar jag mig till alla oss som håller tummarna för dig och är övertygade om att du klarar det - Grattis! *kram*

Skrivet av: Jontas datum: augusti 19, 2005 11:07 EM

Men Annica, vad glad jag blir för din skull! Åh, vad glad jag blir! Go with the flow och sätt snurr på din positiva spiral …

Många kramar från BaraVara-Lars

Skrivet av: Lars datum: augusti 19, 2005 10:42 EM

"Att gå arbetslös är ingen sinnekur", det är sant, det kommer att gå några veckor sen har alla lagrade känslor tagit semester, en semester som kommer att vara tills två veckor eller mindre återstår av prövotiden då kommer känslokompisen tillbaka med sömnlösa nätter, tusen gånger värre än någonsin och när Du en dag innan provtjänstgöringen upphör, får höra att Du får en fast anställning det är då du inte fattar något, inte ett dugg, men när Du går hem kommer Du att ha ett konstant leende i sällskap.
Lycka till/ KAS

Skrivet av: Kjell Sjöström datum: augusti 19, 2005 10:38 EM

Klart du skulle tacka ja! Bra att du gjorde det! :)

Skrivet av: anna datum: augusti 19, 2005 09:08 EM

Stort och högljutt GRATTIS!

Skrivet av: Angela datum: augusti 19, 2005 08:48 EM

Grattis Annica. Du klarar säkert det nya jobbet galant.

Till hagar: Ha, ha. Samma gäller naturligtvis för arbetslösa politiker. ;-)

Skrivet av: Hannelore datum: augusti 19, 2005 08:07 EM

Jätte stort Grattis till dej, detta klarar du med bravur!
Men du får inte sluta blogga,, jag älskar att läsa dina bloggar!
Jag tackar dej speciellt mycket för dina "skol" sidor, för oss som inte kan detta med datori så bra. Du har lärt mej en hel del!

Skrivet av: Rita datum: augusti 19, 2005 06:39 EM

Neka jobb är idag att leva på samhället. Det är parasitism! Du förtjänar soppkök och en plats i våningssäng på ett härbräde max.........inget mer
....ush

Skrivet av: hagar datum: augusti 19, 2005 06:25 EM

Yes, rävarna fixar det alltid, eller hur?! :) Kul och visst klarar du jobbet! Ett stort GRATTIS Annica. Gissa om jag känt mig som ett smärre ufo med stora frågetecken lite då och då under tisdagen men resten av veckan har det gått bra.

Din beskrivning om det dalande självförtroendet och hela den grejen passar in precis på pricken. Jag är glad och nöjd efter min första riktiga arbetsvecka på väldigt länge och där jag och mitt kunnande tas på allvar.

Hade också möjligheten att njuta av sommartid i dag och slutade klockan 15:00 men alla gick tidigare och jag manades också att gå av cheferna så jag gick. En dryg veckas sommartid till, känns kul jag har aldrig haft sommartid.

Skrivet av: Carina datum: augusti 19, 2005 06:22 EM

grattis! personligen tycker jag att det värsta med att vara arbetslös är inte potentiella arbetsgivares nonchalans utan att behöva ha med Af att göra. ibland får jag för mig att det är där alla långtidsarbetslösa asociala grin-ollar till slut får jobb.

i veckan blev jag erbjuden heltids jobb (om än vikariat)och pga det, anmälde jag mig till Universitetet för att ta lite rest-tentor. när jag meddelade Af att jag inte längre var aktuell på arbetsmarknaden, fick jag svaret att jag inte skulle ange mig som 'upptagen' och att jag inte fick påbörja några studier utan att ha fått klartecken från min personliga handläggare (som är på semester ett bra tag till) för då kunde jag minsann förlora ev. ersättning i framtiden.
Af lever verkligen i sin egen värld.

Skrivet av: lisa datum: augusti 19, 2005 06:17 EM

Grattis! Jag är glad för din skull. :) Lycka och välgång!

Skrivet av: Anna datum: augusti 19, 2005 06:02 EM

Ett stort Grattis till jobbet!

Om arbetsgivaren tror på dig, så fattas bara att du inte skulle tro på dig själv!

Vad är det egentligen för idé för en själv, mer än lönen, att ta ett jobb där man redan gjort allt i hundra år??? Att lära sig nytt, att få stimulans är viktigt i ett jobb.

Skrivet av: Åsa datum: augusti 19, 2005 05:34 EM

Grattis Annica. Det är klart du fixar jobbet.

Skrivet av: Bengt datum: augusti 19, 2005 05:30 EM

GRATTIS och lycka till med din provanställning!
/Mia

Skrivet av: Mia datum: augusti 19, 2005 05:28 EM