« Kommentarsproblem | Startsidan | Fan för att åldras i Sundsvall »

14 juli 2005

30 barn blev fläskmos

Självmordsbombare, eller självmordsmördare är ett fenomen vi lär få leva med så länge det heliga kriget pågår. USA borde pilla sig i naveln, som man sår får man skörda eller som man bäddar får man ligga.

Men för att återgå till självmordsmördarna, att sjunka så lågt som att sikta in sig på att göra fläskmos av små barn som flockas kring en amerikansk militärbil. Det är något som inte ens borde kunna få ske. 30 barn dog. Vad var vitsen med det?

Må själmordsmördaren hamna i helvetet och inte i himlen bland orörda unga kvinnor (som han ohämmat får sätta på), nektar och allt vad de nu utlovas ska ske efter döden, av dem som lockar dem att begå dessa illdåd.

För inte tror jag att någon vaknar en morgon och säger:

– I dag känner jag för att spränga mig själv i tusen bitar och därmed döda så många jag bara någonsin kan.

Nej, de blir indoktrinerade.
Lite Knutby-stuk över det hela.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 14, 2005 02:48 EM

Kommentarer

en anonym postare som klagar på att diskussionen inte är seriös :)

Skrivet av: petter datum: juli 19, 2005 01:05 EM

Annica, naturligtvis tycker jag att det är tråkigt att du inte vill försöka vederlägga dina påståenden på ett seriöst sett. Att du istället ger oss läsare en massa irrelevanta länkar istället för bevisning förbättrar ju knappast din argumentation.

Ditt påstående om att USA betalat talibanernas koranskolor är ju bara löjligt och är naturligtvis bara fantasier.


(Det här var ett exempel på en fri och öppen debatt. Men även ett varnande exempel för dom som tror att på Internet kan man sprida vad som helst utan att någon granskar och ifrågasätter uppenbara lögner.)

Skrivet av: Roland Pettersson datum: juli 17, 2005 07:16 EM

Islamfascisterna hatar inte USA för dess brott, utan för dess dygder. Se bara på den kompakta tystnaden från alla håll kring Tjetjenien. Putin hatar det fria samhället lika mycket som islamfascisterna.

Skrivet av: Fredrik Lindholm datum: juli 17, 2005 04:47 EM

Det här är sista svaret du får Roland. Läs texten på länkarna jag hänvisar till. Att du tycker de är orelevanta är ditt problem. Fri och öppen debatt, tja - men i ditt fall verkar du ju inte föra det sistnämda.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 17, 2005 02:16 EM

Nej Annica nu gör du det alltför lätt för dig. Du vet att du har fel och försöker slingra dig ur genom att hänvisa till länkar med massor av irrelevant text.

Naturligtvis vill vi läsare att du lägger upp bevisen här på din blogg - citat från trovärdiga källor – som styrker ditt påstående om att USA finansierat talibanernas koranskolor.

Det är detta du skrivit och försöker slingra dig ur:

"Fundamentalister (talibaner) tränades i koranskolor i Pakistan. Skolor som finansierades av USA, Pakistan och Saudiarabien."

(Är det inte härligt med en fri och öppen debatt?)

Skrivet av: Roland Pettersson datum: juli 17, 2005 12:20 EM

Roland, jag vet inte om du läste det jag skrev nedan och följde länkarna. Om inte gör det. Det är svar på din fråga.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 17, 2005 05:28 FM

Ja men Annica du svarar ju inte på min fråga. Jag vill veta vart du läst att USA finansierade talibanernas religiösa utbildning. Du har ju skrivit detta i denna tråd:

"Fundamentalister (talibaner) tränades i koranskolor i Pakistan. Skolor som finansierades av USA, Pakistan och Saudiarabien."

Är det inte så att du har väldigt dåligt på fötterna?

Skrivet av: Roland Pettersson datum: juli 16, 2005 01:03 EM

Roland, ut och surfa lite så lär du finna fakta själv. Men det kanske är för bekvämt och dessutom vore det kanske att såra din syn på USA som ofelbar.

Läs länkarna i texten ovan i första stycket.

Sedan finns det som sagt en hel del info på nätet.
Lika trovärdiga som dina förnekanden, eller vice versa.

"Afghanistan gerillan fick så småningom modernare vapen från främst USA ,och Kina, ekonomiska stöd från Saudiarabien och organisatorisk hjälp av den Pakistanska militära underrättelsetjänsten och regimen blev allt mera isolerad i städerna"
http://www.ariaye.com/svenska/safghan.html

"Genom att finansiera den islamiska gerillakrigföringen under 1980-talet lade USA ironiskt nog den viktigaste ideologiska och materiella grunden för al-Qaida-nätverket och andra terrororganisationer som nu utpekar USA som den stora Satan i väst."
http://www.yelah.net/articles/ledare1105

"Med avgörande stöd av USA:s säkerhetstjänst utbildades minst 30.000 muslimska krigare i Afghanistan och Pakistan, idel orosstiftare och fanatiker, som var beredda till allt och fortfarande är det. En av dem är Osama bin Laden. Jag skrev redan för flera år sedan: "Ur denna drägg växte Afghanistans talibaner upp, utbildade i koranskolor med västliga och saudiarabiska pengar. Nu terroriserar och ruinerar de landet."
http://www.politiken.biz/elefanter.htm

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 16, 2005 04:51 FM

Annica Tiger sprider vänstermyten om att USA finansierat koranskolor för talibaner i Pakistan.

Det är säkert fler än jag som nu förväntar på att hon skall lägga fram någon form av bevis för detta påstående.

Och Annica, citat från Michael Moore eller John Pilger räknas inte som bevis.

Skrivet av: Roland Pettersson datum: juli 15, 2005 07:30 EM

"När Sovjetunionen hade invaderat Afghanistan stödde USA de religiösa fundamentalisterna i kampen mot Röda armén, de fick bland annat stora amerikanska vapenleveranser. Fundamentalister (talibaner) tränades i koranskolor i Pakistan. Skolor som finansierades av USA, Pakistan och Saudiarabien. Talibanerna stöddes av USA när de tog makten 1996. Det kan inte ha undgått USA vad det var för slags människor man stödde."

De har nu spritt sig över världen, fundamentalisterna. USA stödde dem med pengar, när det passade dem.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 15, 2005 05:18 EM

Annika Tiger skrev:

"USA har delvis skapat dessa monster, se länkarna till texter jag skrivit tidigare."

Vad jag känner till så är det bara USA som har modet och hjärtat att ta initiativ mot dom islamistiska och saddamistiska monstren i Irak och då blir dom beskyllda för att ha skapat dessa monster. Totalt tokigt.

Vilka skyddar Iraks befolkning bättre än USA mot islamisternas och saddamisternas terror i Irak anser Annika? Är det Sverige? Eller är det Frankrike?
Eller är det kanske dom så kallade ”fredsvännerna” och deras återkommande antiamerikanska demonstrationer som är det bästa skyddet för den irakiska befolkningen?

Skrivet av: Roland Pettersson datum: juli 15, 2005 04:13 EM

Inga tysta minuter hölls för dessa barn världen runt, vilka var lika oskyldiga som dem som drabbades av terrorn i London.

USA har delvis skapat dessa monster, se länkarna till texter jag skrivit tidigare.

Kjell, den enda offentliga Tiger jag känner till är golfspelaren.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 15, 2005 05:14 FM

Jag tycker nog att vi tar ganska klar ställning idag. Vi (dvs våra styrande) ska ställa upp på kriget mot terrorismen, på USA:s sida alltså.

Vad gäller bombattentatet i Irak, så har jag just fått lära mig att det handlade om en sunnimuslim som attackerade det amerikanska militärfordonet, och dessa vill tydligen ha inbördeskrig mot shiamuslimerna, vars barn dödades, alltså just det scenario man varnade för före invasionen av Irak. Att attackera barnen blir då ett mycket effektivt sätt att reta ut shiamuslimerna.

Skrivet av: Kerstin datum: juli 15, 2005 01:39 FM

Det är nog bara i USA som man har ordentlig kontroll på islamisterna. Här i Europa kommer vi snart att få se mera blod spillas. Europa har återigen att blivit ett slagfält.

Och precis som under Andra Världskriget och under Kalla Kriget så vet inte svensken på vilken sida han står. Inte förrän han klart ser vilken sida som kommer att vinna.

Skrivet av: Roland Pettersson datum: juli 14, 2005 10:56 EM

Frågan är inte vad som gjorts, utan vad som ska göras...

Jag är inte säker på att en utökad (och nu även på papperet) övervakning är rätt väg att gå jag heller.

Vad som behövs är konsensus i mellanöstern, och hur detta ska ske... *I clear my hands* :-/

Skrivet av: Henrik, den andre datum: juli 14, 2005 09:50 EM

det tråkiga är att de även tvingar in oss i skördearbetet...

de har jobbat 40 år på att bygga upp det här scenariot. det som nu skördas planterades för länge sedan och har vattnats noggrant under årtionden.

nästa steg verkar vara är att införa ett odemokratiskt kontrollsamhälle. syftet med det vill man inte ens tänka på. det kommer iallafall inte stoppa nya terroråd, den saker är klar.

till slut kanske de vill bygga en mur runt hela västvärlden... och ge kontraktet till halliburton

Skrivet av: petter datum: juli 14, 2005 04:59 EM

Att skriva om just detta helvete på jorden är verkligen lika svårt som att vandra på minerade stigar, nog svårt med två ben men tusan så mycket svårare när man som tiger nästan är en offentlig person och har fyra.

Skrivet av: Kjell Sjöström datum: juli 14, 2005 03:05 EM