« Ta bort mailadressen då! | Startsidan | Rakt in i en bergvägg »

15 juni 2005

Tisdag - stora patchardagen

Javisst ja - andra tisdagen i månaden är Windows Updates stora patchardag. När jag kopplade upp tidigt i morse fick jag en alert om att det fanns patchar och säkerhetsuppdateringar att hämta. Det var x antal stycken och jag klickade bort skiten. Jag får väl köra det efter 18.00 i kväll när modemtaxan är lite rimligare. När kommer ett operativsystem från Microsoft som inte behöver patchas titt som tätt?

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 15, 2005 09:05 FM

Kommentarer

Tack för att du påminde mig om detta Annica, jag såg det på Microsofts hemsida för ett tag sedan men då stod det att det bara var för "IT-administratörer". Men jag är minsann min egen it-administratör.

Vet hut! ;)

Kram

Skrivet av: Robin datum: juni 15, 2005 05:01 EM

Robin - du vet väl att man kan skicka efter en CD med Service Pack och hela kittet. Det var i alla fall en option förut som jag valde och det var helt gratis. Den kom efter c.a två veckor så jag kunde göra uppdateringen offline.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 15, 2005 03:26 EM

Jag får aldrig den valmöjligheten!! :( Jag fattar inte detta... Den står aldrig i någon lista och jag har formligen vridit och vänt på min dator och sökt på internet men ingen annan tycks ha just det problemet...

Skrivet av: Robin datum: juni 15, 2005 12:00 EM

Robin, varför kan du inte installera SP2 för XP?

Skrivet av: Patrick datum: juni 15, 2005 11:55 FM

Microsoft Windows Updates låter mig fortfarande inte uppdatera till Service Pack 2 vilket stör mig oerhört... Jag vill faktiskt kunna använda USB 2!!!

Hata microsoft. Ibland

Skrivet av: Robin datum: juni 15, 2005 11:25 FM

Köp en Mac, javisst - betalar han licenspengarna på de program jag köpt som bara funkar på PC gör jag gärna det. Nej, Firefox kör jag inte - Mozilla med dess mailklient är mer i min smak.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 15, 2005 11:18 FM

Det lär dröja Annica. Just Windows behövs ju uppdateras i parti och minut.

Har du testat Firefox? För även det behöver patchas ofta. Det krävs väl för att vi ska slippa att hackare gör livet ännu mer besvärligt för oss.

Du skulle ju kunna följa vad jag tror att Intels vd sa för en tid sedan: Köp en Mac - då slipper du virus etc. Det stämmer nog också för det finns så få macar att en hacker nog ofta hoppar på att attakera dem...

Skrivet av: Pelle datum: juni 15, 2005 10:40 FM

Det lär nog f/&%n dröja Annica. Men krakarna som kör modem skulle rimligen ha ett 020-nummer att ringa för dessa bestyr.

Finns inte det?

Skrivet av: Jinge datum: juni 15, 2005 10:03 FM