« Tisdag - stora patchardagen | Startsidan | Bloggtreklöver 58 »

15 juni 2005

Rakt in i en bergvägg

I normala fall när jag kör militärvägen över I1 så är det älgar, rådjur och betande kossor som brukar vara ungefär det jag ser, förutom en och annan bil. Vid militärövningar är det lite mer aktivitet givetvis.

I dag (vid halv tio) kom en ambulans i full rulle med ljus och ljudsignal på och bara någon minut efter kom en polisbil med sirenerna och blåljus på, även de körde i full kareta.

Förklaringen fick jag en kilometer längre fram. En bil hade kraschat i en bergvägg, på en lång raksräcka. Jag hoppas den eller de som var i bilen klarar sig. Men det som jag undrade över mest var varför polisbilen körde efter med blåljus. Är det ett vanligt fenomen?

Bilolycka

Rakt in i en bergvägg

Vid personskada ska polisen komma till olycksplatsen, det har jag hört någonstans. Men sedan trodde jag att de hade gjort sitt och att ambulanspersonalen tog över.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 15, 2005 10:17 FM

Kommentarer

Polisen följde efter ambulansen som var på väg till sjukhuset. Därav mina undringar.

Motsatta förhållandet hade varit helt normalt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 16, 2005 08:45 FM

Förstår inte själva grejen. Är det inte bra att polisen försöker komma snabbt fram till en olycka?

Blå-vita band används ofta för att markera olycksfordon, kanske för att man ska veta att ärendet redan hanterats när man åker förbi. Har alltså inget med "brottsplats" att göra, är ingen "polisavspärrning".

Skrivet av: BGAN datum: juni 16, 2005 08:23 FM

Konstig tycker jag .. titta noga på bilderna .. ett blått och vitt band .. det brukar det inte vara vanligt vid en så enkel olycka, här har vi nog ett allvarligt brott eller något annat mysko som har hänt. Troligen är det en kvinna som kört bilen ( män brukar ha betydligt häftigare bilar) . Avsaknaden av bromsspår och dom små skadorna tyder på att bilenframförts i låg fart och detta kan betyda att det är en äldre kvinna, men varför dessa blå band . Det fattar jag inte. Visst är det bra med fördomar och förutfattade meningar.

Skrivet av: Kjell Sjöström datum: juni 15, 2005 10:45 EM

Det kan ju också vara så att patrullen fått ett annat larm att åka på i samma veva. Å andra sidan så är snutar människor dom också och dom kan busa lite... som när det kom en bil i full kareta med sirener och blåljus i tokstan och stannade framför ett konditori för att köpa fikabröd. Kanske inte helt regelrätt om man säger men... vi får alla "ryck" ;)

Skrivet av: tobbe datum: juni 15, 2005 08:38 EM

Jeg hadde ikke hørt mp3'en da jeg kommenterte sist - det har jeg nå - det er noe av det morsomste jeg har hørt på lenge!! Vil du at jeg skal legge opp bilde + lyd på min egen server eller lenke til deg? Tusen takk! :)

Skrivet av: Anja datum: juni 15, 2005 07:23 EM

DEt var nog inte så farliga skador. När det gäller polisen så vet de oftast inte att ambulansen ligger precis före. De har bara "trafikolycka" och då står de på naturligtvis. Det är deras skyldighet. Men har de fått höra att det är lugnt av Länsalarmeringscentralen så slåt de av på takten. Men inte innan.. Det KAN sitta folk fastklämda i en brinnande bil. Det vet de inget om..

Skrivet av: Jinge datum: juni 15, 2005 06:56 EM

Anja - kan jeg kanskje låne pip som gjestemaskot? Det går alldeles utmärkt! Din blog heter ju pipblog :). Där skulle bilden på den pipande kycklingen kanske passa, du kanske även vill ha ljudet? Ljudfilen går ju att korta av och konvertera till annat format.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 15, 2005 03:44 EM

Lilla pip! Siden min blogg heter pipfugl.dk kan jeg kanskje låne pip som gjestemaskot?
(forresten, som en kommentar til blogging-for-begynnere-posten din, så har jeg akkurat installert movable type på serveren. Jeg har aldri installert noe på noen server før, så det går an for den som ikke er et datageni - det er ikke jeg :)

Skrivet av: Anja datum: juni 15, 2005 03:31 EM

Inga bromsspår, stämmer för det förundrade jag mig lite över. En variant kan ju vara att bilen prejades in mot kanten? Men förmodligen är det nog som du sägar Claes. Bergväggen syns inte så väl på bilderna, men den fanns där - jag lovar - därav rubrkiken.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 15, 2005 03:24 EM

Att köra av på en raksträcka verkar mystiskt. Dessutom i låg fart. Det syns klart och tydligt på bilderna att det inte har gått fort. Antagligen någon som blev sjuk, fylleri eller somnat vid ratten. Det finns inga bromsspår, brukar vara ett tydligt tecken på något av dessa orsaker.

Skrivet av: Claes datum: juni 15, 2005 02:07 EM

Ojdå, det lät allvarligt 'rakt in i en bergvägg', men det ser ju lite mindra allvarligt ut på bilderna.

Skrivet av: Desirée datum: juni 15, 2005 12:16 EM

Lilla pip tar sig bra.

Ja, som du säger vår del av lilla landet är inte så stort. Jag kände inte heller igen bilen.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 15, 2005 11:16 FM

Jag hörde sirenerna och tänkte nej inte nu igen. Skönt att jag inte känner igen bilen för även om landet är stort är inte vår del av den så stor. I fredags var det likadant och så till slut kom en ambulanshelikopter.

Jag har ingen aning om poliseskorten men bakom är ju ännu mer märkligt tycker jag, polsibilen efter ambulansen alltså.

(En liten parantes, hur har det gått med lilla pip?)

Skrivet av: Carina datum: juni 15, 2005 10:24 FM