« Citeringsteknik i mail | Startsidan | Sitta på två stolar »

7 september 2004

Moment 22 i en Kafka-roman

Moment 22 i en Kafka-roman. En liten pojke på tre år kidnappades av sin far och fördes till Iran. Nu, efter 19 år, har han äntligen sluppit ur faderns hårda grepp och har kunnat återförenas med sin mor. Men Migrationsverket ger honom inte uppehållstillstånd. Ska modern förlora sitt barn igen? Hur resonerar de? Jag baxnade när jag hörde detta på ABC lokalnytt.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 7, 2004 08:08 EM

Kommentarer

Jag håller med om att pojken som en gång kidnappades borde få stanna i Sverige. Det ni bör tänka på är dock kostnaden för asylsökanden. Vill ni tex ge bort era pensionspengar!!! till förmån för flyktingar som inte kommer att få den behandling de mycket väl är värda. Om Sverige som land inte kan hantera alla flyktingar som kommer hit. Bör vi då ta in dem???

Skrivet av: Jon datum: september 21, 2004 01:13 EM

Heh...moment 22 är ett roligt uttryck!

Skrivet av: Norpan datum: september 9, 2004 07:13 EM

Ja, eller kvinnan som riskerar att stenas till döds eftersom hon har fått barn med en som hon ej var gift med. Jag undrar ibland om de bara kastar tärning och låter turen avgöra vem som ska få stanna.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 8, 2004 03:12 EM

Migrationsverket begår det ena övergreppet efter det andra. Tänk på alla homosexuella de skickat tillbaka till Iran, till en säker död. Jag känner personligen till flera sådana fall.

Skrivet av: Chadie datum: september 8, 2004 02:01 EM

Migrationsverket ger mig värk. Där arbetar nog dom mest inkompetenta inom ett verk i detta land. Det existerar bara 2 ord. Lägg ner!

Skrivet av: Claes datum: september 8, 2004 12:26 EM

Det är väl det att han anses vara myndig nu? En gissning från min sida. Men i moderns ögon är han fortfarande ett barn, den förlorade sonen som kommmit hem.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: september 8, 2004 06:21 FM

Men. Jag förstår verkligen inte heller hur dom resonerar. :/ Det borde ju vara en så självklar sak att han ska få återvända till Sverige eftersom han blev KIDNAPPAD härifrån. Och varför dra in ett PERMANENT uppehållstillstånd? Då är det ju som om att det inte finns något permanent uppehållstillstånd utan som mest bara sådana som gäller tills Migrationsverket ändrar humör?!?

Skrivet av: Nico datum: september 7, 2004 08:26 EM