« Sex in the city | Startsidan | Bloggmobbning »

3 mars 2004

Konserverad gröt

Allting går att sälja med mördande reklam, kom och köp konserverad gröt. Så sjöng Ulf Peder Olrog en gång i tiden – på fyrtiotalet tror jag det var. Då handlade det visst om surrogatkaffe och liknande ersättningar under andra världskriget.

Vem minns inte den ramsan? Den har hörts senare än så, jag tror Hasse och Tage har haft med den i någon revy. Nu går det i och för sig att köpa risgrynsgröt i plastförpackningar, bara att värma. Goda dessutom. ;)

Jag skrattade gott när jag läste om lanseringen av Coca-colas mineralvatten "Dasani". Den lanseringen var inte billig. Men vad är det som säljs under begreppet mineralvatten i detta fall?

Det har nu avslöjats att vattnet tappas direkt ur kranen i Kent. Vattnet kommer alltså ur det allmänna vattensystemet. Det går folk och köper för dyra pengar. Visst är vattnet rent. Den så kallade filtreringen som Coca-Cola påstår sig göra innan försäljning är nog rena rama bluffen. Hur kan man rena redan rent vatten?

Bra affärsidé må jag säga. :) Jag kanske ska börja tappa upp vårt vatten härhemma (kommer direkt från en vattenådra sisådär 70 meter rakt ned under jord), som faktiskt är mycket godare än vanligt kranvatten i hyreshus, och sälja det dyrt. Nej, buffel och båg är det bara storföretag som kan komma undan med.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 3, 2004 05:06 FM

Kommentarer