« Internets mittpunkt | Startsidan | Konserverad gröt »

2 mars 2004

Sex in the city

Ett hemlöst par placerade en säng på Sergels Torg och hade sex offentligt, som en protest mot att de inget hem har att idka detsamma i. Ett hem, en egen borg, att gosa och mysa i saknar de. Jag ogillar nog sättet, att ha sex offentligt, men jag förstår deras protest. Att vara hemlös är inget jag skulle vilja vara.

Ingen vet hur många hemlösa som finns just nu. Det gjordes en räkning år 1999 och då kom de fram till att 8.440 var hemlösa. Antalet hemlösa kvinnor har ökat.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 2, 2004 02:28 EM

Kommentarer

I min stad, Malmö stad, parkernas stad. Finns en bro mellan Kungsparken och Slottsparken. Under denna bro bor sedan flera år en mörk skäggig man, det sägs att han är f.d. militär. När det är kallt brukar han sjunga, det hörs vida omkring. Om han vill ha sex under bro'n, så tycker jag det är okey. Det kan ju vara ett sätt att hålla värmen!!!
Stefan

Skrivet av: Stefan datum: april 6, 2004 06:28 EM

Att dem vill visa sitt missnöje är en sak. Att välja att göra det på detta viset är en helt annan.

Efter vad jag hört ska folk (däribland barn) ha stått och tittat på ett bra tag utan att detta bekommit dem nämnvärt.

Tänker dem inte på hur barnen uppfattar att vuxna har sex mitt på ett torg? Är det bara dem det är synd om?

Nog för att det är hemskt att dem är hemlösa, men det ger inte dem rätten att göra vad som helst.

//Peter

Skrivet av: Peter Wendt datum: mars 8, 2004 02:06 EM

Ja, mörkertalet är nog stort. Många vill ju inte beblanda sig med socialen eller andra myndigheter och kommer på så sätt inte in/eller faller ur systemet.

Annica

Skrivet av: Annica datum: mars 2, 2004 06:30 EM

I kvarteret där jag bor.. Nä, men i stadsdelen där jag bord säger socialförvaltningen att det finns 21 bostadslösa. När en lokaltidning åkte till en, för alla utom myndigheterna mycket välkänd husvagnsuppställningsplats (inte camping) hittade de över 100 som bodde i området. Så sådana där beräkningar skall man nog ta med en kraftig nypa salt. Klart är väl att de inte överskattar antalet bostadslösa iaf.

Skrivet av: Joche datum: mars 2, 2004 02:33 EM