« Konserverad gröt | Startsidan | Synskadad präst »

3 mars 2004

Bloggmobbning

Jag var inne på en blogg, nej - jag skriver inte vilken det var av hänsyn till personen ifråga, och upptäckte en märklig sak. Bloggmobbning. Åter ett nytt ord.

Det är alltid roligt att få kommentarer till det man skriver. Skulle man ALDRIG få en enda kommentar skulle nog självförtroendet naggas i kanten. Men skulle man bara få taskiga och du *suger*-kommentarer vore det lika illa tycker jag.

I denna blogg jag besökte av en tillfällighet tycktes dessa du *suger*-kommentarer var i majoritet. Jag kanske missade något? En del har ju attityden och tonen - rå, men hjärtlig. Men i min maggrop fick jag en känsla av att det inte gällde det.

Take care!

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 3, 2004 09:58 FM

Kommentarer

Bloggmobbning.
Kommer ordet med i SAOL nästa år tro?

Skrivet av: Claes datum: mars 3, 2004 01:36 EM

Jag tror det här har mycket att göra med begreppet 'trolling' - en företeelse som fått sitt stora genombrott med Internet.
(se http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll )
I korthet: det finns bara två sorters människor. Ena sorten spelar konsekvent apa när de befinner sig på webben. Antar falsk identitet, säger saker de inte menar, provocerar. De tycker att det hör till.
Andra sorten tar allting de läser på fullständigt allvar. De vidarbefodrar kedjebrev, svarar på nigeriamail och publicerar sina dikter på nätet.
Det är när de här två människotyperna springer på varandra på webben som osämja uppstår. För att underlätta de krockar som uppstår har Gud gett oss smileys. ;-)

Skrivet av: Krille datum: mars 3, 2004 12:29 EM

Hemskt att människor är på det här viset. Att vi aldrig får lov att göra en sak utan att andra ska ha åsikter om det... Åsikter som man tvunget måste delge skaparen.

Negativa åsikter borde hållas för sig själv, så länge det inte, om dock med lite god vilja, kan gå under "konstruktiv kritik" termen.

Nu har vi båda samma åsikt om detta känner jag, men som du skrev... Kommentarer är alltid roliga att få.

MVH Peter

Skrivet av: Peter Wendt datum: mars 3, 2004 11:03 FM

Jag tror inte vi syftar på samma blogg. Den du tänker på, som jag tror rättare sagt att du tänker på, är en helt annan femma. Eller tia :).

Annica

Skrivet av: Annica datum: mars 3, 2004 10:30 FM

Det borde inte vara så svårt att gissa vilken blogg du besökt. Om vi tänker på samma blogg: jo den har fått arga kommentarer. Men å andra sidan har bloggaren hotat andra bloggare med våld - så det kanske har en förklaring, dock ingen ursäkt.

Skrivet av: Chadie datum: mars 3, 2004 10:07 FM