« Brev | Startsidan | Porrterror? »

10 januari 2004

Virus i lampan?

Virus i nattmössan? Jag yrar inte, om nu någon skulle tro det. Men nästan :))). Jag minns när jag jobbade på Tele2 så pratades det ofta om IPv6 (Internet Protocol Version 6) och vad det skulle kunna innebära.

Möjligheterna med det nya protokollet är stora. Det finns inga begränsningar i användningsområdena sägs det. Varje liten glödlampa skulle kunna få ett eget IP-nummer om så önskas och kunna nås via Internet. Vem som nu skulle vilja kunna fjärrstyra sin glödlampa är en annan femma förståss.

Men under åren som gått har jag inte hört så mycket mer om IPv6. Men det kommer inom sinom tid. Var så säker. Än mer säker blev jag när jag läste i Computer Sweden i går om Bill Gates som har planer på att knyta ihop hemmet.

Windows tar snart över i hemmet, om Bill Gates får råda. Han presenterade på konsumentelektronikmässan CES i Las Vegas sin nya produkt, Windows Media Center Extender.

En vanlig PC kan trådlöst sammanknytas med exempelvis TV:n, videon och/eller musikanläggningen. Sedan är det väl inte så långt till att knyta ihop resten av alla elektriska och elektroniska komponenter i hushållet? Så virus i lampan kanske en dag kommer att bli en bister verklighet? Någon tänder och släcker dina lampor hejvilt, just for fun?

Med tanke på hur säkra eller rättare sagt osäkra Microsofts produkter stundtals är så är det en svindlande framtid. Tänk om någon hackade sig in i min hemdator och fjärrstyrde den så att jag skulle tvingas åse en porrulle istället för den naturfilm jag ville titta på just då. Eller ve och fasa, någon bytte ut mina Björn Afzelius-låtar i datorn mot Beethovens symfonier eller liknande.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 10, 2004 03:32 FM

Kommentarer

Ajajajaj - hemska tanke. Ja, Beethoven är nog ett bra uppköp då :).

Annica

Skrivet av: Annica datum: januari 10, 2004 11:51 FM

Äh, det kunde varit värre. Istället för Beethoven kunde det bli Lokets favoriter... ;)

Skrivet av: Jontas datum: januari 10, 2004 10:30 FM