« Vilka spår lämnar du? | Startsidan | 13 timmars sömn »

22 februari 2010

Varför bära päls?

Om Gud eller vad han/hon nu heter hade velat att vi skulle klä och i päls hade vi fått en egen. Men tyvärr är det många människor som gärna vill gå i pälsar utan att tänka på vilka konsekvenser det får för andra varelser. Hur i helskotta kan någon ens tänka på att bära en päls efter att ha sett och blivit medveten om hur djuren har det, innan de blir till avlivade för pälsens skull. Finland har sin pälsskandal nu, men troligen ser det lika illa ut eller än värre ut i andra delar i världen.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 22, 2010 05:22 EM

Kommentarer

amen! människans egoism är skrämmande.
finns en namninsamling emot pälsfarmning, hoppas du är med annica!

http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/forbjud-palsfarmning

Skrivet av: rebecca datum: mars 18, 2010 11:34 FM

Djur som fått leva gott som du säger och slaktas enligt godkända medel, det vill säga utan lidande i onödan - visst kan och bör deras skinn tas till vara. Skinnskor har väl de flesta, dock är jag själv lite osäker angående kalvskinn - för en del kalvuppfödning sker inte seriöst.

Fårskinnspäls - ja, jag har fårskinnsfällar hemma från djur som levt i det fria ute i Sahara och de hade ett gott liv. Dock med reservationen att slakten enligt halal kanske inte möter de svenska kraven.

Farmade djur går bort. De flesta lever inte ett bra liv. Hundpäls likaså, alla vet ju hur de behandlas i bland annat Kina.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 27, 2010 04:21 EM

Är inte vegetarian, men anser givetvis att alla slaktdjur ska behandlas väl, när de lever, och att själva slakten ska vara human och förhindra lidanden.

Jag tycker alltså att fårskinnspäls, liksom skinnjackor av fårhud och svinhud, är fullt acceptabelt, för att får faktiskt lever ganska bra - fram till slakten. Dessutom ser jag någon anledning att slänga pälsarna när man slaktat djuren - till mat.

Detta gäller förstås även nöt och svin, som tyvärr oftast inte lever så bra, eftersom jag gärna har skor av äkta skinn, som är mycket behagligare att ha på sig än skor av plast.

Däremot ser jag ingen anledning att hålla djur farmade bara för att tillverka pälsar av dem, som ex mink, silverräv, chinchilla etc. och sälpäls tycker jag ingenska använda med tanke på hur sälungarna slås ihjäl. Persianpälsar är mer än förkastliga.

Skrivet av: Kerstin datum: februari 25, 2010 08:18 EM

Ja, varför bära päls när det finns så fina fuskisar. Men å andra sidan beror det ju lite på vad det är för päls.

Skrivet av: Tigermamman datum: februari 24, 2010 01:57 EM

Ja, tyvärr är det nog så här illa.

Skrivet av: Brittis datum: februari 23, 2010 02:13 EM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?