« Nätets soptipp | Startsidan | Många mail blir det »

12 februari 2010

Oroande siffror

Hur kan detta vara rimligt?

De som tjänar minst betalar mest. En civilingenjör tjänar dubbelt så mycket som en servitris, men servitrisen får betala mer än dubbelt så mycket till facket och a-kassan.

I dessa tider när arbetsmarknaden är instabil är det viktigt att alla har råd att vara med i facket. Inga jobb är numera säkra jobb. Varsel är lika vanligt som att solen går upp och ned varje dag.

Om det stämmer att på tre år har 260 000 gått ur facket medan 430 000 har lämnat a-kassorna blir i alla fall jag lite orolig. Vad gör de om de blir utan jobb? Socialen nästa?

Själv har jag sedan jag började jobb som ung alltid varit med i facket. Jag har även varit fackligt aktiv. Facket behövs. A-kassan behövs.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 12, 2010 05:16 EM

Kommentarer

Läser i senaste utgåvan av SUNT FÖRNUFT:
Stefan Persson, storägare i H&M, är kungen av skatt. Förra året betalade han 797 miljoner kronor i skatt. De senaste tolv åren har han betalat 4,4 miljarder kronor i skatt. Detta är uppgifter som man sällan ser/hör i massmedia utan retoriken är att högavlönade/rika betalar låg skatt vilket inte stämmer. Man kan komma undan dessa höga skatter genom att bosätta sig utomlands som många svenskar redan har gjort. Stefan Persson däremot är Sverige troget, vilket hedrar honom.

Skrivet av: Lars datum: februari 23, 2010 08:40 FM

Just nu har jag "Veronique tipsar" på min blogg! Ta en titt och se om du hittar något användbart :)

Skrivet av: Veronique datum: februari 17, 2010 06:04 FM

Robin Hood fast tvärtom....lol

Skrivet av: Bengt datum: februari 12, 2010 08:36 EM

Ang a-kassa mm mm.
För första gången är jag mållös. Det är så illa så jag har inte minsta kommentar att komma med. Men det är kanske det som är meningen med hela denna nedmontering av landets mödosamt och under många årtionden, uppbyggda välfärd och infrastruktur.

Skrivet av: Brittis datum: februari 12, 2010 07:21 EM

Hej! Skulle vilja lära mig en sak. Hur får jag en hemsida synlig på internet, alltså den funkar på min egen dator, men det ska funka så alla kan se. Är icke data kunnig på den nivån, så inga svåra ord tack :) Skulle bli jätte glad om du skrev mig ett mail:)
Tack på förhand //Jessie

Skrivet av: Jessie datum: februari 12, 2010 05:54 EM

Skriv en kommentar






Kom ihåg mig?