« Parias? | Startsidan | Stalking »

17 november 2007

Strongt av Axén Olin

Att vara politiker eller ha en position inom näringslivet medför en hel del representation och därtill hörande dryckesjom, samt kanske en liten avkopplande drink hemmavid efter jobbet. Alla tål det inte och en del utvecklar ett alkoholberoende. Vem minns inte andra i samma sits som haft alkoholproblem?

Det är strongt att gå ut öppet med detta. Det avdramatiserar synen många har på de som är alkoholberoende. Jag hoppas att hon kommer tillbaka och kan fortsätta sitt jobb, även om hon nu inte tillhör den politiska falang som jag tycker borde sitta i hennes och hennes kollegors ställe.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 17, 2007 04:37 EM

Kommentarer

Ja det är bra att hon vågar visa hur det är. Och att det går att få hjälp. Kanske blir andra inspirerade och vågar ta itu med sina problem. Jobbet som politiker är nog extremt jobbigt också.

Skrivet av: RS datum: november 20, 2007 03:43 EM

"Nej. Det är INTE acceptabelt. Och definitivt INTE strongt.
Hur många beslut har hon fattat på fyllan?"

Hon har en hel stab runt sig så jag tvivlar på att hon tagit beslut på fyllan.

Alkoholism är en sjukdom säger en del och jag anser att det i alla fall inte är något man väljer, utan man blir beroende av sprit på grund av många orsaker. Jag tror att många har en missbruksgen medfött, en del missbrukar sprit, andra mat, en del knark och somliga sex.

Jag röstade inte på Alliansen, men jag tycker att man bör inte i nuläget ställa krav på avgång, innan man ens vet vad som skett eller kommer att ske.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 18, 2007 02:40 EM

Jag tycker att det är strongt att hon bitit huvudet av skammen och tagit tag i sin situation. Politiska meningsmotståndare borde, istället för att håna henne, se att hon gör det, som hon förväntar sig av andra, i en liknande situation.

Skrivet av: Gun Svensson datum: november 18, 2007 11:42 FM

Nej. Det är INTE acceptabelt. Och definitivt INTE strongt.
Hur många beslut har hon fattat på fyllan?

Jag tycker det är en skandal som man tar loven av genom att "gå ut" med det, innan de stora "avslöjandena" kommer fram.

Hon bör omedelbart ta konsekvenserna och avgå.

Man kan faktiskt välja att INTE dricka. Hon valde att göra det. Alkoholism är ett val, inte en sjukdom.

Skrivet av: JOCA datum: november 17, 2007 07:07 EM

Alldeles riktigt. Politiker är också vanliga människor alla vi kan råka ut för överansträngning och kan falla för frestelsen att dränka problemen med alkohol. Det är fullt naturligt. Hon gjorde rätt, att ta sitt förnuft till fånga och få hjälp. Hoppas att hon kommer tillbaka i all sin kraft.

Skrivet av: Rune Tedblad datum: november 17, 2007 05:07 EM