« För höga förväntningar? | Startsidan | Ingen bra start! »

1 november 2007

Ett krogbesök för mycket

Åter en som trillat av pinn, med dunder och brak. Reinfeldt är nog ganska pressad nu, med all rätt. För det tog lång tid innan han agerade. Han visste nog mer än vad han sade till pressen, bara snacket om hänvisning till rikets säkerhet och att det skulle hindra honom från att kommentera var underligt. Men nu så har bollen börjat rulla....

Ulrica Schenström var i tjänst den kväll som hon fotograferades berusad på en krog. Det bekräftade statsminister Fredrik Reinfeldt vid en frågestund i riksdagen i dag. Det stod också klart att han förts bakom ljuset av Schenström.

Nog måste Reinfeldt ha vetat om att hon var i tjänst? Nog borde han fattat efter all uppståndelse att hon varit berusad? Men nu läggs all skuld på henne och hon spolas ned med avloppsvattnet. Tack och hej då! Snacka om att hon måste ha Ågren nu, allt bara för en fylla och lite hångel med en journalist i mysig miljö på krogen.

Jag tycker att tanken att flytta krisberedskapen till försvarberedningen är bra. Det visar denna incident. De kan i sin tur agera snabbt och informera regeringen i sin tur, utan att riskera att den som har jour sitter på krogen och festar, eller gör något annat som kanske inte innebär att uppmärksamheten är på topp.

TV4 och dess reporter, vilket ansvar har de? Reportern Anders Pihlblad, som krökade och hånglade lite lätt med henne på krogen, han kommer att fortsätta att bevaka politik på TV4. Vart tog hans omdöme vägen den kvällen? Hur seriös kan han anses vara nu? Jag tycker nog att han har tappat lite av sitt förtroendekapital. Men han sitter lugnt i båten verkar det som. Det är nästan så jag undrar vilket syfte han hade. Egentligen.

Nå, bara spekulationer...men...politiker och journalister ska inte frottera sig med varandra, inte på det intima sättet eller umgås privat. Det är inte bra för trovärdigheten, från bägge sidor.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 1, 2007 03:31 EM

Kommentarer

Huruvida det var riggat eller inte spelar ju inte så stor roll egentligen. Hon visste vilket jobb hon hade och borde kunnat agera därefter. Att sitta och dricka vin när man har jour är ju inte så begåvat. Att sen desutom försöka föra statsministern bakom ljuset om hur mycket man drack är ju rent av korkat.

Skrivet av: Waldemar datum: november 2, 2007 03:13 EM

hej,
jag är helt övertygad om att det hele var riggat. Att Aftonbladet är en djupt oseriös blaska har gällt länge och att BonnierTV alltmer närmar sig deras nivå märks allt oftare.
Som glad fotograf är jag säker på att bilderna är tagna med 35mm objektiv pga proportionerna i bildobjekten, skärpedjup mm. Det betyder att de är tagna på 2/3 av det avstånd som bilderna ger intryck av. Dvs utomhusbilden på ca 3m avstånd och inomhusbilden från bordskanten.

De partier jag röstar på sitter inte i regeringen så visst kan jag flina åt "tsunamihämnden" i detta. Det har de förtjänat. Men värre är....
- har den stackars kvinnan genomgående så dåligt omdöme som hon visat prov på här eller var det hennes livs blunder. Var hon så utsliten att hon inte orkade begripa vansinnet i detta krogbesök så var hon ju inte arbetsför. De självgoda borgarna verkar att ha gott om folk med taskigt omdöme.
- journalisterna visar ännu sämre egenskaper. de drar nytta av en persons dåliga omdöme. Det är lite Stureplansvåldtäckt över det hela. De där kackerlackorna skulle må bra av några års skogsarbete !

Skrivet av: ågge datum: november 2, 2007 01:34 EM

Att storyn var riggad skulle inte förvåna mig ett dugg. Då tycker jag att journalisterna skulle även de stå till svars. För det förbättrar inte synen på journalister i mina eller kanske andras ögon. Taskigt om det nu skulle vara så. Jag tycker att vi än så länge ska kunna lite på journalisterna och att de inte kör med fula metoder. Vart hamnar vi då? Till slut är det ingen som kan lita på någon.

Tillägg. Ser på DN att journalisten tar ledigt. Hans trovärdighet är förbrukad som sagt. Att hon får två årslöner fast hon sagt upp sig själv är kanske lite i överkant tycker jag. Men i politiken tycks det inte vara några problem med att ösa pengar över folk. En vanlig arbetare som tvingas säga upp sig för att jobbet är för slitigt eller av andra skäl får inte ett korvöre.


Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 2, 2007 01:08 EM

Alla medel? Ingen tvingade henne att gå på krogen. Hade varit annorlunda om hon fördes dit under vapenhot och spriten hälldes ner genom en tratt i halsen på henne.

Hon klarar sig säkert och får ett nytt toppjobb. Jag bryr egentligen inte om vad hon gör utan är mest angelägen om att den hänsynslösaste och sämsta regeringen i Sveriges demokratiska historia ska försvinna. Vi har ännu inte sett effekterna av deras politik. Det blir fullständigt kaos när arbetslösheten stiger och korusningen sätter igång till socialen.

Stackars medelsvensson som aldrig varit där och tappar hakan när de ber honom sälja sitt hus och sin bil. Sedan kan han komma tillbaks. Jag tror i den stunden att han ångrar rösten på alliansen. Ifall han nu la den där.

Skrivet av: Jerry datum: november 1, 2007 11:15 EM

Jerry tycks mena att alla medel är tillåtna för att bli av med en meningsmotståndare. Då bör man börja med att syna sina egna argument. Mitt samhällsengagemang började i slutet av 50-talet och då fångades jag av Hjalmar Brantings ord - Demokrati är den upplysta majoritetens beslut. Jag tror fortfarande på möjligheten att vinna framgång med saklig argumentation, men blev politisk vilde i mitten av 1980-talet när jag upptäckte att demokratibegreppet devalverats till "51 okunniga av 100". I ett sådant klimat blir den politiska retoriken allt grövre, men jag har ännu en bit kvar innan jag gett upp hoppet om sakliga journalister.

Skrivet av: Gun Svensson datum: november 1, 2007 09:47 EM

Men sluta nu med konspirationsteorierna! Oavsett vad som är vad så är det till tjuvens och sist Scenströms ansvar om hon väljer att dricka eller inte. Jag menar hade hon ett uns av omdöme så hade hon inte satt sig i den här situationen. Sen kan ni spekulera hur ni vill åt alla håll anser jag.

Skrivet av: Jerry datum: november 1, 2007 06:58 EM

Trist att en journalist kan ta till vilka medel som helst för att skapa tabloid-rubriker. Tänkte att gå med i TV4 postkodslotteri, men av det blir det inget. Jag kommer att bortse från produkter i TV4:s reklaminslag. TV4 får betala sina krognotor utan mitt bidrag.

Skrivet av: Lars datum: november 1, 2007 06:36 EM

Kan det ligga något i påståenden att storyn var riggad av Pihlblad och några grabbar på Aftonbladet? Schenström var ju tidigare pressekreterare och hade sedan tidigare många kontakter bland journalister, som torde veta om att hon gärna tog ett glas i samspråk med dem. Borde inte grabbarnas del saken också granskas, för att göra det hela till ett i verklig mening lärande exempel för en fortbildning av journalister? Journalister måste också vårda det förtroende, som vi hittills känt för dem!

Skrivet av: Gun Svensson datum: november 1, 2007 06:15 EM

Du borde vara glad att vi blir av med henne och att det skakar regeringen. Tyvärr verkar det inte som vi blir av med Reinfeldt. Det är det enda ledsamma i den här historien, tycker jag.

Skrivet av: Jerry datum: november 1, 2007 05:25 EM