« Kod som tatuering :-) | Startsidan | Att hata på nätet ger honom en kick »

7 maj 2007

Pompöst tänkande av Sven Otto Littorin!

Det är synd att att han hakat fast vid valresultatet och inte vill se verkligheten. Att inte acceptera raset? Se fingervisningen?

Det är det som han kallar för Den Stora Opinionsmätningen - valet - som räknas.

Det är nog enklast att tycka så antar jag. Det är lätt att stoppa huvudet i sanden likt en struts. Men han borde nog bry sig lite mer, för det är ju svenska folkets syn i nutid som återspeglas i mätningarna och det bör ge honom (och Alliansen) en och annan tankeställare tycker jag.

Jag tolkar opinionsmätningar på annat sätt än vad han gör. Att Alliansen tappar mark beror förmodligen på att många är missnöjda med den förda politiken och många kanske har ångrat att de röstade på Alliansen. Vad skulle det annars bero på?

– Ekonomiska incitament fungerar. De gör ju det. Om man gör det mer lönsamt att jobba och stramar åt i a-kassan så är det klart att fler kommer att söka sig mot och få fler jobb på arbetsmarknaden.

De flesta som är arbetslösa är inte det för skojs skull.

De flesta söker jobb efter jobb, men varje utannonserat jobb har många andra sökanden - så att få napp är inte lätt. Visst ska det vara lönsamt att jobba, men det ska inte vara ett straff att bli/vara arbetslös. Jobben lär inte bli fler bara för att arbetslöshetsersättningen sänks. Det enda som sker är att de arbetslösa får det sämre och allt svårare att få ekonomin att gå ihop.

Alliansen vann valet på att ”utanförskapet” skulle minska. Hittills har det inte hänt så mycket på den fronten. Utanförskapet som alliansen räknar det var en femtedel när regeringen tillträdde och är fortfarande en femtedel.

Utanförskapet har inte minskat, tvärtom med de allt striktare reglerna när det gäller A-kassa och andra ersättningar har det nog ökat eller kommer att öka i framtiden.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 7, 2007 08:20 FM

Kommentarer

Denna borgerliga regering skriver följande: "Regeringens bedömning är att försäljningar av statligt ägda företag på sikt också bidrar till en starkare sysselsättningsutveckling i de företag och branscher som berörs. Därmed bidrar en minskning av det statliga ägandet även till att uppnå regeringens övergripande mål om fler arbetstillfällen och ett minskat utanförskap".
Hur då undrar jag?
I morgon (onsdag 8/5 ca kl 14.00) ska Mats Odell försöka svara riksdagen på hur det kan bli fler jobb och minskat utanförskap genom utförsäljning av statliga bolag.

Skrivet av: Eva-Lena datum: maj 7, 2007 11:40 EM

Man kan ju också tänka sig att Alliansen tappar stöd för att det är ett statsvetenskapligt erkänt och bevisat faktum att tillträdande regering från opposition alltid tappar stöd under första året. För detta finns det i svensk demokratisk historia endast två undantag sedan allmän rösträtt infördes.

Skrivet av: Magnus Lindberg datum: maj 7, 2007 07:42 EM

"Jag är trött på att betala skatt så att arbetsskygga människor kan köpa sig platt-tv."

Skrivet av en som inte vet hur det fungerar i samhället! Kanske vi ska ge dig ännu lägre skatt som I USA och införa sjukförsäkring? Inte många i USA som har råd att betala en sådan som täcker den vård vi kan få i Sverige. Skatten kan sänkas ännu mer. Du får betala skola åt dina barn samt dagis själv. Vi inför vägtullar så kan vi ta bort vägskatten. Sedan sitter du där med minst två jobb för att ha råd att betala alla utgifter. Är det så du vill ha det?

Skrivet av: Claes datum: maj 7, 2007 02:34 EM

"Jag är trött på att betala skatt så att arbetsskygga människor kan köpa sig platt-tv."

Det är ju också ett argument som är ett hån rakt i ansiktet på många. Så alla arbetslösa är arbetskygga och har råd att köpa platt-tv? Knappast. Vilken värld lever du i?

"Förde du samma resonemang under socialisternas regeringsår, när de låg under i opinionsundersökningarna? Nä, trodde inte det heller..."

Du ger mig inte ens chans att svara på frågan utan gör det själv. Lustig argumenteringsteknik!

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 7, 2007 12:16 EM

Förde du samma resonemang under socialisternas regeringsår, när de låg under i opinionsundersökningarna? Nä, trodde inte det heller...

Högeralliansen vann valet. Acceptera det. Högeralliansen kommer att regera Sverige åtminstone fram till september 2010. Acceptera det. Det ställs idag högre krav på individen och det är slut på bidragsglidandet. Acceptera det. Jag är trött på att betala skatt så att arbetsskygga människor kan köpa sig platt-tv.

Skrivet av: Freddegredde datum: maj 7, 2007 11:00 FM

Hade skulle jag vilja säga. Valet var ett stort skämt skulle jag vilja påstå. Moderaternas påfund med nya arbetarpartiet var bara det ett stort skämt.

Ska inte hänsyn tagas till nuläget? Så det är skitsamma vad folk tycker nu? Regeringen bör nog vara lite mer ödmjuka i sin framtoning när de inte längre har majoriteten av svenska folket med sig i nuläget.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 7, 2007 09:30 FM

Sverige skall inte styras via optionsundersökningar där det räcker att några få personer ändrar ståndpunkt mellan mätningarna för att resultatet skall bli helt annorlunda.

Alliansen fick majoritet för att genomföra den politik som de berättade om att de skulle genomföra, det är _väldigt_ länge sedan vi hade en majoritetsregeringen i detta land och därför har de ett kraftigt mandat att genomföra det som de gick till val på!

Skrivet av: Peder datum: maj 7, 2007 08:54 FM