« En normal trekant? | Startsidan | Datorn fungerar igen, hoppas jag :-) »

28 maj 2007

Bojkotta Stureplan

Okey, det verkar vara Stureplan som gäller när det ska festas. Alla kändisarna verkar gå dit om jag nu ska tro på vad som skrivs i media.

Givetvis vill många andra frottera sig med dem antar jag, annars förstår jag inte varför just nöjesställena runt Stureplan är så populära. Jo, jag kan ju ha mina misstankar, men de behåller jag för mig själv. Nyckelordet börjar på K, som verkar finnas i överflöd på dessa populära ställen.

Men det finns en baksida. Mörkhyade personer nekas ofta inträde.

Många vakter berättar för oss att de beordras att diskriminera av sina chefer men att de inte vågar göra något åt det av rädsla för att förlora jobbet.

Byt jobb. Gå inte med på chefernas krav. Eller använd inte ovanstående som en bortförklaring, om det inte är sant.

Det finns massor med andra ställen runt om i Stockholm. Det kanske är dags att bojkotta Stureplan? Att fortsätta gå dit och veta om att människor diskrimineras i krogköerna är en slags acceptans av detta system anser jag.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 28, 2007 07:48 FM

Kommentarer

skrattar åt de flesta som tror att stureplan är roligt för det är det inte...... tacka vet ja en " pub" som tar in max 350 pers... å där behöver man ej dansa till sig en öl (som man dricker här)....de va bara de ja ville säga.

Skrivet av: mia datum: juni 7, 2007 07:16 EM

Bojkotta Annica Tigers blogg!!!

...för den är så trist...:-)

Skrivet av: Jonas Gifting datum: maj 30, 2007 08:28 EM

Ja visst är det märkligt att både chefer och vakter på dessa krogar själva ofta har invandrarbakgrund. Kanske skiljer sig deras uppfattning av verkligheten från TT-journalisternas?

Se t ex s 63 på http://www.bra.se/extra/faq/?module_instance=2&action=question_show&id=339

Skrivet av: Allan datum: maj 29, 2007 07:02 EM

Ja. är det inte underligt? De ska inte döma andra efter sig själva, vilket jag tror det handlar om.

Lokalpub - ja, här finns ingen men din verkar vara hur trevlig som helst :-).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 28, 2007 09:09 EM

Märkligt nog har dessa chefer själva inte sällan invandrarbakgrund.

Jag slår härmed ett slag för lokalpuben - där har man mycket roligare och trevligare och inte behöver man rizzla upp sig heller!

Skrivet av: Monica datum: maj 28, 2007 09:05 EM

mossa????

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 28, 2007 01:00 EM

Stureplan verkar befolkas av ett drägg som verkar tro att dom är värda mer än andra. Liknar rikemansområden där befolkningen bygger murar, stängsel, kameror och gud vet vad för att beskydda sig mot svinen. Sedan visar det sig att svinen är de som bor innanför murarna. Varför är det mest 08:or som hör till dessa?
Tokholm och Tokholmare är ett ord som borde in i SAOL!

Skrivet av: Claes datum: maj 28, 2007 12:06 EM

mossa

Skrivet av: Mackan datum: maj 28, 2007 11:32 FM

Jag har nu läst artikeln och måste ovilligt medge att den gör mig – uppriktigt – förbannad. Om någon ber dig hoppa i en flod, gör du då det?! Man skall ha klart för sig att ren diskriminerig är ingenting annat än ett brott. Förstås måste de personer som tjänstgör som Dörrvakter eller Entrévärdar, följa de påbud som chefen eller cheferna framför, men hur de kan begå brott överstiger mitt förstånd; Ni begår BROTT. Därtill skall läggas det faktum att de grupper som särbehandlas, eller på andra sätt stöts ut ur vårt samhälle, aldrig kommer att finna sig tillrätta. Både påbuden, agerandet och dess försvar är med andra ord djupt skamligt och dessutom kränkande för de personer som utsätts för handlingen. Ni borde veta hut och söka Er till andra arbeten. Hur stadsmakten kan låta detta fortgå är mer än jag förstår. Man borde ta i med hårdhandskar mot denna typ av systematiskt agerandet, dra in utskänkningstillstånd och dömda de personer hårdare som tydligen satt detta i system; på samma sätt som andra kriminella i vårt samhälle döms i domstolar. Viktigt att betona är att detta sker medveten – någon slags strategi – som verkligen inte är representativ för Kungariket Sverige.

Carl G, folkpensionär

Skrivet av: Carl G datum: maj 28, 2007 08:48 FM