« Totalhaveri, efter serverstrul | Startsidan | Sköt fruns älskare, men det är kvinnan som döms! »

1 april 2007

Jag önskade att detta är ett aprilskämt, men jag tvivlar på att någon vågar skämta om Hells Angels

Det är visserligen första april i dag och jag brukar vara lite misstänksam mot vad som står i tidningarna. Men detta kan inte vara ett aprilskämt? Jag tror ingen vågar skämta om Hells Angels.

I år är det tydligen modernt med piratmode. Kapp Ahl hade i sitt sortiment en turkos t-tröja som hade som motiv, bland annat en dödskalle med vingar, en palm, ett piratskepp och lite piratinspirerad text.

Hells Angels-medlemmarnas märke föreställer en dödskalle med vingar sedd i profil. Jag kan inte se mycket likhet med barntröjan och Hells Angels motiv.

I torsdags kom Hells Angels-medlemmarna in i Kapp Ahl-butiken i Skåne. De krävde att tröjan och en keps med liknande tryck omedelbart skulle tas bort.
– De hotade den anställde med stryk, säger en källa till Aftonbladet.

Kapp Ahl tog samma dag bort tröjorna, i någon form av skräckblandad respekt för Hells Angels. Fel! Fel! Fel!

Respekt är inget ord som passar in här.
Barnsligheter passar bättre.

”Tuffa” grabbar från Hells Angels hotar personal bara för att de inte gillar motivet på en barntröja. Har de inte vettigare saker att engagera sig i än barntröjors motiv? Är de rädda att de ska förväxlas med barnen som bär tröjorna? Tja, risken finns ju. I alla fall efter detta konstiga beteende. Jag tycker bara att det är barnsligt.

Kapp Ahl har inte polisanmält händelsen.
Det borde de göra, om inte för principens skull.

Andra bloggar om: , och .

// Annica Tiger

Annica Tiger april 1, 2007 03:45 EM

Kommentarer

Thomas - varumärkesintrång??????????
Jag har sett bilderna på kläderna och västarna som används av gänget. Inte mycket till likhet där inte. Dessutom brukar man anlita en advokat för att föra talan i dito mål och inte stövla in i affären och skrämma skiten av personalen.


Du skriver. (aningens hotfyllt anser jag)

"Skulle vilja se er falska lågdjur stå öga mot öga mot en HA medlem och stå för era tramsiga dängor."

Jag, mitt lilla lågdjur skulle faktiskt kunna ställa mig öga mot öga mot en HA-medlem och stå för mina åsikter. Vi lever i en demokrati och jag får tycka vad jag vill, likt en HA-medlem får tycka vad den vill, allt så länge vi håller oss inom lagens råmärken.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 30, 2007 01:50 EM

Tänk om folk kunde sluta med att gå händelserna i förväg!!! Ta reda på fakta innan ni anklagar och förlöjligar någon. Skulle vilja se er falska lågdjur stå öga mot öga mot en HA medlem och stå för era tramsiga dängor. Det handlar om varumärkesintrång!!! Har man inte laglig rätt att agera om man tycker att någon kopierat eller härmat sitt copyright skyddade varumärke?
Det är ingen som hotat Kappahl utan de har blivit ombedda att ta bort kläder med HA liknande tryck på. Annars går det vidare till domstol. Ingen ska tjäna pengar på Hells Angels copyrightskyddade logga. Är det så svårt att förstå?
Mvh Thomas

Skrivet av: Thomas datum: november 30, 2007 06:49 FM

Denna incident är en ren varumärkesfråga, inget mer och inget mindre. Att personalen skulle blivit "hotade" på något sätt känns väldigt avlägset, för att inte säga verklighets främmande. Sen att personalen kanske känt sig hotade bara pga utav deras närvara och att dem informererade dem (pratade med dem) får stå för dem.

Sen är frågan i sig inte så banal och barnslig som den målas upp här. Tidningar (och Aftonbladet i synnerhet) tycker om att göra en höna utav en fjäder, vilket är fallet här. Märkena och motiven som nämnts kan kanske uppfattas som långsökta kopior, men jag har själv sett en tröja som hade ett tryck på en avliden HA medlem (stiliserad, och lite suddig). Denna bilden var tagen direkt ifrån Hells Angels officiella hemsida, ingen tvekan om det. Och denna såldes i en "vanlig" butik, jag känner inget behov utav att nämna vilken med den reservationen att det inte var Kapp Ahl. Så själva debatten om motiven är mer rättfärdigad än vad som målats upp utav olika medier.

Sen varför man skulle vilja ha dessa tryck på en kommersiell t-shirt är för mig oförståeligt, men det är en annan diskussion.

Peace out.

Skrivet av: Rikki The Man datum: juni 13, 2007 12:14 FM

Du som jämför Hells Angels med Coca Cola kan kanske också förklara likheten med att hota med stämning för varumärkesintrång och att hota personalen i en butik med stryk.

Till att börja med så hotar man fel person eftersom personalen i butiken knappast designat tröjan utan bara jobbar där. Dessutom bryter man mot lagen i och med att man pysslar med olaga hot. Ett "företag" som pysslar med sådan verksamhet kan knappast jämföras med riktiga företag som Volvo och Coca Cola.

Skrivet av: GK datum: juni 5, 2007 08:21 FM

För alla er som inte känner till spelreglerna i mc-värden så kan jag bara säga de att snacka inte om de ni inte känner till! Hells Angels är som dom flesta större företag etablerade varumärken! Detta med tröjorna är ett varuintrång, om de nu hade varit Volvo eller Coca Cola hade ingen höjt på ögonbrynen..

Skrivet av: Vessla datum: maj 26, 2007 03:47 FM

Hells Angels, ja...Men å andra sidan, sätter sig stora företag med deras loggor på tvären,..om..dom dyker upp i orätta sammanhang...och Hells angels är ju ett vaumärke", dom driver "Gadd-studios" och affärer,..eller??? / Krille

Skrivet av: Krister datum: april 3, 2007 11:13 FM

Jag trodde också det var ett aprilskämt. Otroligt om det är sant.

Skrivet av: EvaP datum: april 3, 2007 05:08 FM

Hells Angels i Sverige är ett gäng mobbningsoffer som nu tar hämnd för allt de råkat ut för som barn. Det är mycket skit vi får från USA, den saken är klar.

Skrivet av: Jah Hollis datum: april 2, 2007 11:19 FM

Jag var helt övertygad om att det var ett aprilskämt tills jag hörde det senare på dagen i Ekot. Tyckte först att det var ett illa valt skämt, men om det nu är sanning, så är det något ruttet i landet Sverige.

Skrivet av: Panter datum: april 2, 2007 07:50 FM

Jag har kollat med AB, det är inget aprilskämt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 1, 2007 05:03 EM

Ja men det måste vara ett Aprilskämt. För inte kan väl de bara plocka in varorna så utan anledning. Det ska säkert tas beslut på högre nivåer.
Nej jag tippar på aprilskämt :)

Skrivet av: Syster Yster datum: april 1, 2007 04:56 EM