« Ännu en hund skjuten för att ägaren inte bemästrade hunden | Startsidan | Bloggtreklöver 124 »

12 mars 2007

Centern nya moderatpartiet?

Det finns en risk för Alliansens förtroende som helhet om centern i alltför hög grad anammar det nyliberala tankegods som moderaterna lämnat bakom sig, står det på DN Debatt i dag. Folkpartiet och Centern är tydligen inte helt överens om vilken linje Alliansen ska ha, socialliberal eller nyliberal. Centern tangerar risken att kallas för Alliansens högerspöke :).

Sanningen är ju att moderaternas omvandling gjorde att det var mycket svårt för socialdemokraterna att med trovärdighet tala om Fredrik Reinfeldt som ett högerspöke. För Alliansens trovärdighet är det centralt att det är en socialliberal snarare än en nyliberal vision som människor ser att vi strävar efter.

Det där med moderaternas omvandling tror jag inte så mycket på. Det är bara yta och polish, för inte kan väl alla gamla högerspöken bara försvunnit ut i det blå? Det bubblar nog även inom moderaterna, fast det är nog inget de vill visa öppet.

De har redan tappat förtroendet hos vanliga människor. Många mätningar visar att vore det val i dag skulle Alliansen inte vinna.

Men tyvärr hinner de nog ställa till med en hel del inom de närmsta året. De har redan satt igång.....

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 12, 2007 07:39 FM

Kommentarer

Jag hörde ett uttryck på radion när de talade om Bildt, att han var 'moderat classic', vilket syftar på den gamla sortens moderatpolitik vilken många vill ha kvar och fortsätter arbeta för, de kallar sig då för m-classic...

Inget nytt under solen och vargen har fortfarande pälsen kvar *skrattar*

Skrivet av: Monica datum: mars 12, 2007 07:46 FM