« Bloggtreklöver 123 | Startsidan | Centern nya moderatpartiet? »

11 mars 2007

Ännu en hund skjuten för att ägaren inte bemästrade hunden

Då var det dags igen. DN, SvD, Aftonbladet och Expressen skriver om en pitbullterrier som överföll sin matte och polisen tvingades skjuta ihjäl hunden, den galna hunden som det stod i ena artikeln. Uppvarvad? Upphetsad? Rädd? Osäker? Är det samma sak som galen?

Enligt Svd ska den skadade ägaren också ha uppträtt aggressivt mot poliserna. En till aggressivitet dresserad hund och en aggressiv matte, ingen bra ekvation. Jag har skrivit om detta förut och till syvende och sist är det hundägaren som formar sin hund.

Det som är lite underligt i detta fall är, om jag ska tro på vad Aftonbladet skriver, så hade mannen bara ägt hunden i tre dagar? Han kanske inte kunde bemästra hunden? Hunden tog över ledarskapet direkt? Men det är inte hundens fel.

Det är svårt att få grepp om vad som egentligen hände och varför. Kanske han lekte kamplekar med hunden? Det bör man inte göra om man inte har totalt ledarskap över hunden. Hur som helst hunden är död. Jag hoppas att mannen inte skaffar någon ny hund, typ penisförlängare.

Måste han ändå ha en hund för att han älskar hundar så rekommenderar jag en snäll och trevlig New Foundlands-hund. Visst kan en fel ägare även förstöra en sådan hund givetvis. Jag har skrivit två texter om kamphundar förut, lite mer utförligare. Läs dem gärna om ni fortfarande tycker att kamphundar ska förbjudas.

Förbjud alla kampsporter! Mitt inlägg i bloggstafetten.

Kamphundar - en liten annan vinkling.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 11, 2007 10:23 EM

Kommentarer

Han hade bara haft hunden i tre dagar och kan knappast ha hunnit sätta sin prägel på den... Jag vill kunna röra mig på sta'n utan att riskera att bli angripen och dödad av en hund, galen eller inte. Det går inte att förstå varför någon vill skaffa sig en hundras som är framavlad för sin aggressivitet och hur någon kan försvara innehav.

Skrivet av: N datum: mars 12, 2007 01:57 EM

Facit lär vi aldrig få i det här fallet, men ofta är det det hundägarens fel som inte hanterat hunden rätt. De som hetstar hunden för att få den så aggressiv som möjlig, läs den sista länken, är själva sjuka i huvudet enligt min mening. De skulle inte få ha hund. Det är synd om hundarna som hamnar hos sådana ägare.

Det har inte med någon speciell ras, så ylandet om att förbjuda kamphundarna drabbar alla hundar som bor i hem där de är stabila och väluppfostrade. Man skulle nog kunna få vilken hundras som helst misstänker jag att bli en aggressiv hund, om du bara hjärntvättade den tillräckligt mycket och behandlar den illa. En hund som behandlas illa är en labil hund och har då ägaren inte full koll är det illa.

Labil hund, kaxig ägare = inget vidare.

Kort och kärnfullt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: mars 12, 2007 07:12 FM

Har hunden ett dåligt psyke kan det bidra också. Det är inte säkert det ligger hos ägaren i detta fallet, även om det ser så ut.

Skrivet av: Daniel datum: mars 12, 2007 05:10 FM

Labil hund, kaxig ägare = inget vidare.

Skrivet av: Martin datum: mars 11, 2007 10:55 EM