« FRA spanar på nätet efter sången om storebror FRA | Startsidan | Alla kan blogga »

9 februari 2007

Lagrådet säger i princip ja till avlyssning

När jag ändå är inne på spåret FRA.

Lagrådet säger i princip ja till regeringens förslag om att ge Försvarets radioanstalt (FRA) rätt att avlyssna svenska medborgares telefon- och e-posttrafik till och från utlandet.

Nu får de ta och kamma sig lite. I och för sig jag har inget att dölja varken när det gäller e-posten eller telefonsamtal. Men det är ändå en början på ”Storebror ser dig-samhället”. Början och början, det är redan här, Echelon är ett exempel. Vad kommer härnäst? Koll på vilka sidor jag surfar till?

Något tillstånd ska inte behövas om ”inriktningen avser regeringens eget underrättelsebehov”. Då ska FRA få avlyssna utan att någon myndighet gett klartecken.

Det där med att tillstånd kommer att krävas är väldigt tänjbart. Vad innebär regeringens eget underrättelsebehov?

Läs mer på http://stoppa-storebror.se/

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 9, 2007 01:40 EM

Kommentarer

"I och för sig jag har inget att dölja varken när det gäller e-posten eller telefonsamtal."
Så resonerar många men du för inte all din korrespondens på vykort heller? Att de avlyssnar alla under förevändningen att de jagar terrorister håller inte heller, terrorister kommunicerar troligtvis genom väl krypterade kanaler.
Jag håller Socialakrobaterna och Borgarpacket ansvariga för denna avlyssningshysteri, sannolikt kommer IB-affären att verka fjuttig i jämförelse med vad som håller på att ske.
FRA är en militär organisation, med militär personal, inget annat.

Skrivet av: Armok Feno datum: februari 18, 2007 12:44 FM

Tack Annica. Kanske är det bara jag som tycker detta är viktigt - får man tro kvällspressen är dagens viktigaste nyhet Anna Nicole Smiths död. Det är kanske därför vi får de politiker vi förtjänar. *rullar med ögonen*

Skrivet av: Lars Olofsson datum: februari 10, 2007 04:35 FM

Jag läste just det på din blogg. Bra skrivet och många bra länkar, så ni som vill veta mer styr kosan mot http://www.larsolofsson.se/ eller klicka på Lars namn ovan.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 9, 2007 06:25 EM

Detta är ett svenskt ECHELON. Och de kommer även att se vilka webbsidor du besöker.

Skrivet av: Lars Olofsson datum: februari 9, 2007 02:48 EM