« Jag skulle gärna vilja se Federley blanda sallad istället för att ägna sig åt politk | Startsidan | Ung begåvad förmåga död i förtid »

14 februari 2007

Kul att se finansministern få en knäpp på näsan av OECD

Alliansen fick en knäpp på näsan av OECD i dagens sändning av 18.00-nyheternas ekonomidel. OECD menar på att en sänkning av fastighetskatten bara gynnar det rika, igen nyhet precis utom för Alliansen förstås. Dessutom menade OECD på att med tanke på de ökande huspriserna skulle en sänkning vara som att slänga bensin på lågorna.

Länk Window Media.

OECD kritiserar slopad fastighetsskatt. Den borgliga alliansen får beröm för sin ekonomiska politik av den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD. Men samtidigt riktar man skarp kritk mot planerna på att slopa fastighetsskatten.

En lätt generad Anders Borg menade på att de ändå skulle genomföra fastighetsskatten i någon form. Hur var det med vallöftet? Det som orsakade att så många röstade på Alliansen i tron att den skulle genomföras tämligen snart och snabbt?

Jag misstänker att en och annan
redan är besviken på den nya regeringen.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 14, 2007 06:27 EM

Kommentarer

Vad är det för dumheter att det ska bestraffas extra mcket bara för att man vill äga sitt boende!!??

Man är knappast rik bara för att man äger sitt hus!!!

Har du Annica, även tagit upp att OECD gjort en undersökning där det numera bevisats att sänkt a-kassa leder till sänkt arbetslöshet???


Skrivet av: Antimannen datum: februari 18, 2007 07:04 EM

Fastighetsskatten givetvis. För det var det en av de STORA frågorna som de gick på val på. Att de vill förändra det andra är inte okänt numera efter valet, men det var inget de direkt heller gick till val på.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 16, 2007 07:29 FM

OECD ville också att man skulle slopa "värnskatten", öka rörligheten på arbetsmarknaden via förändringar i arbetsrätten och även öka rörligheten på bostadsmarknaden via införande av mer marknadsanpassade hyror.

Frågan är vilka knäppar på näsan du föredrar?

Skrivet av: Patrik datum: februari 15, 2007 07:46 EM