« Dolda reklambudskap till barn på nätet | Startsidan | Kul att se finansministern få en knäpp på näsan av OECD »

14 februari 2007

Jag skulle gärna vilja se Federley blanda sallad istället för att ägna sig åt politk

Menar han allvar? Jag noterar med förvåning om planerna att köpa en salladsbar. Det är lixom inget jag direkt förknippar med honom. Men god PR är bättre än ingen alls. Det kanske bara är för att få uppmärksamhet? Syns man, hörs man.

Riksdagsledamoten Fredrik Federley (c) vill köpa salladsbaren Wild n'Fresh i Göteborg. ”Jag måste ju ha något att falla tillbaka på”, säger han till SvD.se.

Kanske det. Han kanske inser att politikens guldgräveri kommer att ta slut en vacker dag, jag hoppas givetvis redan vid nästa val. Han kanske redan börjar tänka på refrägen? Med tanke på att opinionssiffrorna inte är till Alliansens fördel i dagsläget så kanske det kan anses vara smart?

Han tänker inte teckna kollektivavtal, såvida de anställda inte vill det. ”Det är en frihetskamp för de anställda”, enligt honom. Lite lagom politisk olydnad med andra ord. Frågan om det är politiskt korrekt och kommer att ses med blida ögon av partikamraterna, i alla fall öppet utåt mot media.

Alliansen gillar inte kollektivavtal. Men nu har vi dem. Än har de inte avskaffats. De vill helst att ingen ska organisera sig fackligt, därför har de höjt a-kasseavgifterna så många har inte längre råd att vara med i facket. Då blir det arbetsgivarnas marknad, de anställda har inte mycket att säga till om. Själv anser jag att kollektivavtal är som en slags trygghetsförsäkring på en orolig och föränderlig arbetsmarknad.

Jag önskar honom lycka till med köpet, om det nu blir något. Det kanske är något han ska satsa på redan nu. Öppna en salladsbarskedja menar jag. För det kanske inte ger lika mycket i inkomst i början som han har som riksdagsledamot. Smart planering i så fall.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 14, 2007 01:20 EM

Kommentarer

Kollektivavtalen är till för att hålla lönerna NERE, inte uppe. Sveriges löntagare förs varje år bakom ljuset av de elefanter som tjänar på detta (storindustri och fack).

Det finns två allvarliga hot mot detta system: Småföretagare och individuell lönesättning. Salladsbaren personifierade båda, och därför måste elefanterna trampa ner den. De lyckades.

Löntagarna och småföretagarna förlorade.

Skrivet av: Mårten datum: april 10, 2007 04:00 EM

Jag har svårt att se att köpet har något annat syfte än att få gå i en medial kamp med facket. Det skulle vara intressant att se vad som hände om köpet gick igenom och sedan personalen ville teckna avtal??? Allt detta är givetvis bara spekulationer.

Skrivet av: Björn datum: februari 15, 2007 10:05 EM

Det vore väl nyttigt för Federley. Efter ett tag i disken kanske han går med i facket. Ett och annat ljus kanske går upp för honom.

Skrivet av: RS datum: februari 14, 2007 09:37 EM

Jag läste också att ägaren inte vill sälja till honom. Varför kan man ju undra ;-)? Hon fattar nog vad det handlar om. Hon vill nog förhandla med seriösa spekulanter.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 14, 2007 06:48 EM

Federley - Den nye Fridolin(wannaben)?

Skrivet av: Robert datum: februari 14, 2007 05:37 EM

Jag hörde på radion att Sofia som äger baren inte vill sälja till honom men jag vet inte varför...

Skrivet av: Monica datum: februari 14, 2007 04:45 EM

Heja Federley!!!

Jag kommer och äter varje dag trots att jag hatar sallad!!!

S-maffian måste bekämpas nu eller aldrig!!!

Skrivet av: Antimannen datum: februari 14, 2007 04:20 EM

kort o gått så är F en stor pajas......

Skrivet av: L PERRAULT datum: februari 14, 2007 03:52 EM

Jag skulle inte vilja äta någon sallad gjord av Fredrik, ärligt talat tror jag inte salladen skulle smaka godare om han hade kollektivavtal eller ej. kollektivavtalet är både positivt och negativt, tyvärr sätter det en lägstanivå på prestation istället för högstanivå. Tänk dig två arbetare med fria arbetsuppgifter som tillhör ett fack. Ingen av dem har chans att avancera, dock gör den ena precis vad som krävs medan den andra ställer alltid upp. Tack vare kollektivavtal har de ingen chans att löneförhandla utan det skall en tredje part göra som inte vet hur de personligen presterar, vilket leder till att de får samma lön pch kollektivavtavtalet fungerar disstimulerande!

Skrivet av: Peter datum: februari 14, 2007 03:24 EM

En del gör vad som helst för att synas i medierna. Speciellt denna F men jag förstår honom med en partiledare som M. Hon börjar med eeeee vi måste eeeee det kan Ni eeeee vi inom C eeee osv

Skrivet av: Roland H datum: februari 14, 2007 02:21 EM