« Om ett ord | Startsidan | Hur vore det om Anders Borg lade sig en timme tidigare på kvällen? »

3 februari 2007

Hur kan man glömma bort över en miljon?

Hur kan man bara glömma bort att redovisa optioner värda en miljon kronor? Är det för att man har alldeles för mycket pengar, aktier och optioner att det lixom inte går att ha överblick över det hela? Bildt lär ju inte vara fattig direkt. Men han är, i alla fall enligt mitt intryck, en man med koll på allt så jag tycker nog att han borde ha redovisat dessa optioner, eftersom jag tvivlar på att han ”glömt” bort att de fanns.

Det är 3.966 optioner från det amerikanska investmentbolaget Legg Mason som han tilldelades i juli förra året som inte redovisats. Carl Bildt var tidigare styrelseledamot i bolaget, där han sedan tidigare hade 25.861 optioner. Optionerna är ersättning för hans styrelseuppdrag. De nya optionerna finns inte med på listan över statsrådens värdepappersinnehav. I sak tycker Carl Bildt inte att det betyder så mycket:

En nonchalant inställning. Men Bildt är och har alltid varit osedvanligt nonchalant. Det är inte en man av folket precis.

Andra bloggar om: , och

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 3, 2007 05:26 FM

Kommentarer

Vilken politik? Detta om något är väl politiskt och det handlar om jäv. Allvarligt nog Janne. När alliansen var i opposition nagelfardes dåvarande regering, ska media vara snällare mot alliansen? Ska de som gräver fram felaktigheter vara tysta och vara mer hänsynsfulla?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 3, 2007 02:17 EM

Jag skulle nog ha svårt att hålla koll på vart jag har rätt få pengar ifrån.
I IT-branchen där jag jobbar har jag erhållit ersättning i kapitalpensionsförsäkringar, pensionsförsäkringar, vinstandelar och aktier. Vissa saker syns andra inte utan jag måste in i pärmarna och leta.

Skrivet av: Patrik datum: februari 3, 2007 12:40 EM

Carl Bildt har aldrig varit en folklig människa, han är ju en moderat.

Janne:
Tack vare media kan vi få en insikt i hur politiker sköter sina saker. Dom lever inte precis som dom lär. Min fråga är då, varför ska vi "vanliga" medborgare göra det?

Skrivet av: Claes datum: februari 3, 2007 12:18 EM

tja...det är ju som du säger att han inte direkt är en man av folket...och hans värld är knappast min syn på världen. Men ändå ska han vara med och styra vårt land.

Skrivet av: Christina W datum: februari 3, 2007 12:18 EM

Nog för att det är viktigt att identifiera jävssituationer och så men mediedrevet på detta är löjligt.
Fokusera istället på politiken.

Skrivet av: Janne datum: februari 3, 2007 07:09 FM