« Bloggtreklöver 121 | Startsidan | Alla måste få blogga om de nu vill det! »

28 februari 2007

Det spökar i min dator

Kan någon förklara varför detta felmeddelande dyker upp varje gång jag startar Mozilla? Jag har aldrig sett det förut och fattar nada.

Vad betyder detta?

I Loggfilen står det händelse 26:
Program-popup: MOZILLA.EXE - Ingen disk : Det finns ingen disk i enheten. Sätt in en disk i enhet \Device\Harddisk1\DR3.

Jag blir galen på min dator snart :).

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 28, 2007 02:36 EM

Kommentarer

Jag har ingen diskettenhet men i biosen hade de inte avaktiverat den, det plus ominstallation av Nero och Quicktime har faktiskt gjort att fellmessen är ett minne blott, ta i trä. Slarvigt att inte avaktivera diskettenheten i Bios om ingen sådan installeras. Denna firma börjar bli slarvigare och slarvigare. Nej, tyvärr är jag inte alls nöjd med datorn, jag tyckte inte om att de bytte moderkort, fran AMD till Intel.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: mars 4, 2007 11:57 FM

Detta felmeddelande kan du få från många program. När man i ett program har refererat till en enhet, som t.ex. med spara som, sparas enhets adress för att föreslås vid nästa spara som. När enheten är tas bort brutalt, utan avinstallation, har programmet kvar adressen och vid uppstart försöka knytta till sig enheten igen.

Det finns sätt att leta upp dessa sparade adresser i registry och radera de men har meddelande slutat så är det inget att oro sig för längre.

Jag känner en stackare som få ett liknande meddelande varje gång har sätta på datorn och han har också tagit bort en hårddisk utan att avinstallera på rätt sätt.

Att en MAC skulle vara bättre är larv. Jag har både PC och MAC som både har sina fördelar och nackdelar.

Hoppas nu du är sams med den nya PC.

mvh Martyn.

Skrivet av: Martyn datum: mars 4, 2007 11:41 FM

Det är en ny hårddisk och ett nytt moderkort. Felmesset försvann när jag ominstallerade QuickTime och Nero. Varför vet jag inte.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: mars 2, 2007 06:11 FM

Ja, det är väl nget annat än att skaffa en hårddisk och sätta in i datorn :-)

Skrivet av: Björn datum: mars 1, 2007 10:16 EM

Kerstin - att byta os är inte så enkelt. De flesta program jag har är för PC, alltså måste jag köpa nya och det blir inte billigt. Nej, jag är nog fast i PC-träsket såvida jag inte vinner en miljon :-) eller dylikt och har råd att byta.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: mars 1, 2007 06:05 FM

Varför inte köpa en Mac. De är nästan likadana som PC numer, men trasslar mindre. Jag har kört mina macar i 15 år, och de har aldrig krånglat rejält, medan maken, som kör med PC, inte gör något annat än löser problem, rensar hela datorn, laddar in system och vad allt det är igen, så fungerar den ett tag, så är det dags igen, gång på gång på gång...

Jag förstår mig inte på honom, att han inte skaffar sig en Mac, i synnerhet nu med intelprocessorn och när det mesta i Mac börjar bli lika krångligt (alltså inte så att datorn krånglar, utan så att man måste gå en massa omvägar med allting, som man inte behövde göra tidigare) som det är i PC.

Skrivet av: Kerstin datum: mars 1, 2007 12:36 FM

Okey, tack för tipset - det ska jag testa.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 28, 2007 11:25 EM

Bluemaple Tree: Det var ju just när hon startade Mozilla som det dyker upp... :)

Skrivet av: Robin datum: februari 28, 2007 08:47 EM

Får du samma felmeddelande då du startar Mozilla?

Följande kan vara värt ett försök:
1. Klicka på Start-knappen.
2. Klicka på Kör.
3. Skriv msconfig och klicka på OK.
4. I fönstret som öppnades, klicka på fliken Autostart.
5. Leta upp Mozilla i listan och ta bort bocken.
6. Klicka OK.

Skrivet av: Bluemaple Tree datum: februari 28, 2007 07:36 EM