« Carl Bildt uppträdde som en barnunge i TV | Startsidan | Usa har bombat i Somalia »

8 januari 2007

Vänster eller höger?

Ja, nu gäller det inte politik. Där vet jag vad vänster eller höger står för. Men när det gäller vänster eller höger rent generellt är jag urusel på detta. Jag har för mig att jag läst att det är en svårighet som kvinnor specifikt har, trots att kvinnor ofta klarar av multitasking galant - diska, tala i telefon, se på TV, snyta en snorig unge och röra i grytorna på spisen samtidigt. Männens gissel är visst färgblindhet om jag inte minns fel, samt att de inte är lika bra på multitasking. Sitter det i generna? Är det bara fördomar?

När jag hade lämnat in bilen i morse hade jag angett att det var vänster broms som trilskades. Sedan när jag gick till tunnelbanan slog det mig att helskotta, det är ju höger däck. Höger, handen man hälsar med. Så jag fick snabbt lirka upp mobilen och ringa till verkstaden och säga som det var att jag har problem med vänster och höger, samt be dem skriva höger däck på arbetsordern. Tänk om jag inte kommit på detta?

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 8, 2007 03:47 EM

Kommentarer

Hälsar på hos dig och gör lite "research" inför blogstafetten och kan samtidigt inte låta bli att berätta att Översättarhelena har kommit på ett finfint ord för detta med högerochvänstersblindhet: Dysdirexi! Visst är det bra?!
/Saring - en stolt dysdirektiker

Skrivet av: Saring datum: januari 18, 2007 07:58 FM

Tobbe - nej, jag fick ingen tid men däremot fick jag lämna in bilen och så tar de en titt på den när de får tid över. Jag behöver ju inte bilen i veckorna då jag har gångavstånd till allt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 9, 2007 06:41 FM

Så du fick tid så fort!? Cheezus! Det är som jag säger: Bilprovningen och bilverkstäder skickar man tjejerna med bilen till, gärna gravida med en unge på höften och med något ledset i blicken ;D Annars kan det dröja veckor....

Skrivet av: tobbe datum: januari 9, 2007 12:41 FM

Jag har också problem med höger och vänster. Skulle nyligen ta körkort i Kalifornien så jag skrev R och L lite diskret på mina händer...

Skrivet av: Veronica datum: januari 8, 2007 09:47 EM

"Klia mig till höger om vänstra skulderbladet", säger mannen och då är det liksom kört....
Men annars har jag inte så svårt för det...jag vet att vi har högertrafik och att jag är högerhänt och att man hälsar med högerhanden....men att hjärtat sitter till vänster.

Skrivet av: Christina W datum: januari 8, 2007 08:45 EM

haha. i've got some problems with left and right...

Skrivet av: StyleSucker datum: januari 8, 2007 07:25 EM

jag har nog aldrig haft just det problemet, jag har snarare svårt med år. senast i förmiddags så trodde jag att det var 2006. ha en skön kväll!

Skrivet av: Vargakvinnan datum: januari 8, 2007 06:47 EM