« Vänster eller höger? | Startsidan | Kondomer och modem »

9 januari 2007

Usa har bombat i Somalia

Ett amerikanskt militärflygplan har under natten anfallit två misstänkta al-Qaidamål i Somalia. Det uppger det amerikanska tv-bolaget CBS. Flera personer ska ha dödats.

Förhoppningsvis med Somalias regerings tillstånd
eller är det Etiopien som clearat det hela?
Om inte så kan man ju börja undra.
USA verkar agera överallt i världen numera.

Jag läste häromdagen att Israel hotar Iran med att attackera Irans anläggningar för höganrikning av uran. Källan är tydligen Sunday Times

Israeliska flygvapnet tränar redan på attacken mot anläggningarna i Natanz, Isfahan och Arak, uppger Sunday Times. De kärnvapen som Israel planerar att använda har bara en femtondel av den styrka som de atombomber som fälldes över Hiroshima och Nagasaki 1945.

Jag hoppas det bara är rykten och inte är något som Israel verkligen tänker genomföra. Det kommer bara att falla tillbaka på dem själva i slutändan. Det finns ingen anledning att ta till kärnvapen, om än mini-kärnvapen.

Oron i mellanöstern lär inte stillas i så fall,
utan tvärtom eskalera. Förstår inte Israel det?

Andra bloggar om:
, , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 9, 2007 06:27 FM

Kommentarer

Tycker det är pinsamt att omvärlden låter en liten rasistisk bananrepublik som Israel styra och ställa. De struntar i FN och använder människor som försökskaniner när de provar ut nya vapen. Fosforbomber infördes 1982 när de användes i kriget mot Libanon.

Ekonomiska sanktioner hade tvingat dem till förhandlingsbordet istället för att mörda oskyldiga människor. Tyvärr kommer de att fortsätta med sitt mördande sålänge de har ca 2 miljarder dollar i årligt bistånd från USA. Pengar som till stora delar används för militära ändamål.

Skrivet av: Jerry datum: januari 9, 2007 08:29 EM

Bombhögern förnekar sig aldrig - konstigt att de inte lär sig något. Lika naivt och fördomsfullt litar de på USA:s påståenden idag, som de gjorde när det talades om Iraks massförstörelsevapen.
Jösses!

Skrivet av: Kerstin datum: januari 9, 2007 02:32 EM

Irans fascistiska regering har hotat att utplåna Israel, så det är faktiskt inte konstigt om israelerna inte anser sig ha tid att passivt vänta på att Iran får kärnvapen.

Jag tycker det vore utmärkt om Israel bombade sönder Irans anläggningar för höganrikning av uran. Ännu bättre vore det om Europa gjorde det, men det lär inte hända med tanke på etablissemangets ursäktande inställning till islamismen.

Skrivet av: C. L. K. Aqurette datum: januari 9, 2007 08:09 FM