« Titta, det snöar! | Startsidan | Backdoor.Haxdoor.S Trojan.Schoeberl.E »

19 januari 2007

Spel och dobbel om Mona Sahlin

Rubriken är dubbelbottnad, men det kanske framgår?

Spelföretaget Ladbrokes har haft vadslagning om vilken som skulle bli socialdemokraternas nya partiordförande. Det går tydligen att spela om vad som helst :).

Den fjärde juli förra året satte Ladbrokes igång spelet om vem som skulle bli ny partiledare för socialdemokraterna ... Spelföretaget Ladbrokes förlorar ett sexsiffrigt belopp när Mona Sahlin blir ny socialdemokratisk ledare. När spelet drog i gång gav hon 1 000 gånger pengarna. Två lyckliga vinnare hann satsa på henne under den tiden.

Men än är väl inte pengarna i hamn för de som slagit vad? Jag gissar att motståndare både inom partiet och utanför letar efter skandaler eller misstag som kan göra att hon måste tacka nej till posten som ny partiledare. Jag är faktiskt övertygad om att så sker i skrivandes stund. Det finns många inom partiet som inte vill ha henne som partiledare och vete sjutton om det inte var interna krafter som "avslöjade" Toblerone-affären.

Jag är inte socialdemokrat och borde egentligen strunta i vilken som blir socialdemokraternas partiledare, men det gör jag inte. För det påverkar hela vänsterblocket, den av borgarna så kallade rödgröna röran. Fast hur de kan påstå något sådant när de själva har en lika, om inte än mer, färglad röra är för mig förunderligt.

Mona Sahlin känns lite som ett val, där de inte kunnat få den person de egentligen velat haft - så nu har de tagit den de kan få, men det kanske är lite elakt? Att det just måste vara en kvinna denna gång tycker jag har varit ett orimligt krav. Det hade lika gärna kunnat bli nästa partiledare som kvinna. Nu känns det lite framkrystat.

Inte bara framkrystat. Jag kan tänka mig att gubbarna inom socialdemokraterna tänker att "ja - fan ge kärringarna vad de vill ha, så kan vi skylla på det om det går åt helvete även nästa val".

Hur som haver. Jag önskar Mona Sahlin lycka till. Hon kan nog växa in i rollen som partiledare om hon inte motarbetas öppet eller i smyg.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 19, 2007 08:32 FM

Kommentarer

Ja! Ge Mona en chans nu. Något som irriterar mig är att käbblet om vilket kön partiledaren har fortsätter. Lyssnat på det igår och idag. För mig är det totalt ointressant och lyfter fokus från sånt som är viktigare.

Var ett reportage i P1 i morse där man diskuterade varför partier i kris ofta väljer en kvinna som ordförande. Säger bara en sak: Lägg ner nu!! Det blir med all sannolikhet en kvinna på partiledarposten. Ni som tyckte det var viktigast kan tona ner den saken för det gagnar ingen. Allra minst Mona Sahlin om hon ständigt ska bli påmind om att nästan ha blivit inkvoterad.

Tycker det är ett typiskt medelklassproblem att hänga upp sig på sådant och tyder på att man egentligen skiter i de viktiga frågorna. Jobben, arbetslösheten osv; det är viktigare för många. Skulle inte förvåna mig om det sätter igång likadant vid nästa val. "Åh! nu ska vi få en kvinnlig statsminister", typ. Kommer inte att gå och rösta då.

Skrivet av: Jerry datum: januari 19, 2007 12:23 EM