« Kåt, glad och tacksam? | Startsidan | Våga vägra vara borgare »

6 januari 2007

Måste det vara en kvinnlig partiledare? Just nu?

Socialdemokraterna är i stor kris just nu. Jag tycker faktiskt att den är helt onödig och självförvållad. Pressen är förvisso stor att det måste bli en kvinnlig partiledare efter alla dessa år med män som partiledare. Det resonemanget går jag med på, men har det gått så lång tid så varför forcera det hela just nu? Kanske nästa partiledare kan bli en kvinna, efter den som efterträder Göran Persson? Ingen kvinna verkar vilja ställa upp, alla tackar nej på löpande band. Det är inga småviktare som tackar nej utan det är alla kvinnor som skulle kunna ge socialdemokraterna den välbehövliga kvinnliga partiledare som rörelsen skriar efter. Nu återstår, vad jag har förstått, bara Mona Sahlin. Men har hon ett brett folkligt stöd? Är hon den kvinnliga partiledare socialdemokraterna behöver? Jag tror faktiskt inte det. Tror gör man förvisso i kyrkan....

Men vad de än gör, välj inte några av Göran Persons prinsar. Per Nuder skulle enbart bli en katastrof och det är tydligen han som Göran Person valt ut som sin efterträdare. Men det är inget bra val, ungefär lika dåligt val som de gjorde när de valde Göran Persson. Träbockar. Ingen glöd. Ingen karisma. Ingen entusiasm. Betongklossar. Ingen som gemena man kan identifiera sig med. Lite maktgalna, i alla fall HSB, han som bestämmer. Det är inget smickrande öknamn Göran Persson fått, men ingen rök utan eld. Lite typ medelklass som vill närma sig överklassen, som glömt sin bakgrund, partiets bakgrund och framförallt sina väljares dito, arbetare eller före detta arbetare. Göran Persson som godsherre säger väl allt?

Ja, jag retar nog gallfeber på många socialdemokrater nu. Men det får jag ta. Välj för guds skull ut en bra partiledare, utan att tänka på könet, som kan lyfta partiet så att Alliansen åker ut med avloppsvattnet dit där de hör hemma. Jaja, lugna ner er lite borgarbrackor. Jag bara överdriver lite. Inte önskar jag Alliansen en grym drunkning i stadens avlopp. Men inte långt ifrån med tanke på att de nu visar vad de går för nu. Många ångrar redan att de röstade på dem. Det säger en hel del.

Nu kommer fler förslag på försämringar för bland annat arbetslösa. Det är helt fel sätt att agera. Det är ungefär som att försöka släcka en eld med bensin. Se till att skapa de nya jobben först, sedan ordnar sig resten med automatik. Få jobb, många arbetslösa är en enkel ekvation. Även om alla lediga jobb tillsätts kommer det fortfarande att finnas många arbetslösa om inga nya jobb skapas. Varför jävlas med de arbetslösa? För det är precis vad Alliansen gör.

De fåtal som stämplar bara för att de inte vill jobba är få, vilket Alliansen inte tycks tro på. Men jag tror nog att det beror på att de själva inte behövt söka jobb. Jobb som hundratals andra söker och vem som helst fattar nog att det är svårt att hävda sig i den konkurrensen och det är lite som att köpa Triss-lott, oftast blir det nit eller om man har tur en ny lott. Det är väldigt få som kan säga "plötsligt så händer det" och får en vinst som är något värt.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 6, 2007 04:10 EM

Kommentarer

Socialdemokraterna får allt skylla sig själva för sina dumheter. Varför ska bara några högst upp kunna rösta på vem som ska bli nästa partiledare? Alla andra som tillhör partiet har inget att säga till om. Luktar skunk lång väg om sossarnas metoder. Deras partipiska skulle förbjudas.

Tyvärr får vi nog vänta på en ny bra ledare. Nu existerar bara skit rakt igenom i detta parti. Vad har det tagit åt dom egentligen?

Skrivet av: Claes datum: januari 7, 2007 12:13 EM

Är socialdemokrat själv och bryr mig inte värst om det blir kvinna eller man som nästa partiledare. Bara denne någon sköter sitt jobb så är jag helnöjd.

Skrivet av: Daniel datum: januari 6, 2007 08:41 EM

Precis vad jag funderade på också. Det är nog ingen tillfällighet att Reinfeldt är så mån om att se Mona Sahlin som ny partiledare. Tror iofs hon skulle klarat det bra men har för mycket i bagaget som folk förknippar henne med. Behövs nya krafter.

Per nuder är inte heller bra. Han vill ju tvångsförflytta de arbetslösa. Hjälpa dem att flytta sa han iofs men man får läsa mellan raderna.

"Inte önskar jag Alliansen en grym drunkning i stadens avlopp."

Gör du inte? Det gör faktiskt jag. Deras politik kommer att göra livet svårt för många. Jag betraktar dem som onda. Ifall vi levt på 40-talet skulle de suttit i knät på nazisterna. De gjorde ju faktiskt det.

Skrivet av: Jerry datum: januari 6, 2007 04:40 EM