« Regn, regn inte bara i Sverige | Startsidan | Titta, det snöar! »

18 januari 2007

Avskaffa demokratin

Det är tur att människor ändras med åren och mognar. Det hoppas jag även gäller vår finansminister.

Finansministern ville avskaffa demokratin. Förespråkade anarki i debattprogram på TV. I dag är Anders Borg en av Sveriges mäktigaste politiker. Som student förespråkade han anarki.
– Om jag fick vara statsminister så skulle folk få göra exakt vad de ville själva, sa finansministern i tv-programmet Diskutabelt i slutet av 1980-talet.

Det oroar dock att han som ung ansåg att klasskampen är en myt. Borde han inte ha läst på historien lite?

För att skapa sitt eget liv behöver man ingen riksdag och demokrati till. Det klarar man mycket väl med hjälp av sina egna pengar.

Ja, det kanske kan stämma för dem som har pengar. Men de som inte har någon förmögenhet, rika föräldrar eller har ett lågavlönat arbete? Hur ska de klara sig? Det kanske inte spelar någon roll?

Men lite åt ett systemskifte där pengar spelar en stor del kommer vi nog att få se framöver. Tyvärr! Vi kommer nog kanske få ett A och ett B-lag i framtiden?

Andra bloggar om:
och

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 18, 2007 08:25 FM

Kommentarer

Varför tror man att våra styrande just nu bygger ut en totalt kontrollsystem, genom vilket de kan kontrollera varenda människa?

Skrivet av: Kerstin datum: januari 18, 2007 10:01 EM

om folkresningar okcså om folkresningar

den amerikanska revolutionen okcså den franska okcså den ryska är alla folkliga resningar av dignitet okcså av samma andas barn: förtrykc leder till en längtan efter frihet

frohet för varije liten stakcrare

i sverigje bekämprade sossarna ner kommunistrerna så revolutionen gjikc åt fanders

anarkisterna sänkte en båt det vad väl det mesta

men dagens samhälle som delar menniskorna i två tredjedelar det gjör ont

folkcet kan resa sig igjen till slut man ska passra sina manschetter

det säjer jag nu yo

jag trykcer björn borg var bättre på tennis än på att varan minister

Skrivet av: embryo datum: januari 18, 2007 05:54 EM

Tycker man borde satsa mer på historieundervisning i skolan. Då slipper generation efter generation att upprepa gamla misstag. Eller är jag för optimistisk nu? Slutet av 1700- och början av 1800-talet var en våldsam tid, inte bara utomlands utan även i Sverige. Var uppror och våldsamheter runtom i landet. Säkert smittade franska revolutionen av sig även på svenskarna.

Tyvärr tror jag att sådana tider kommer tillbaks med jämna mellanrum. De rika skaffar sig allt mer makt och förtrycker de fattiga. De försöker stöpa om samhället efter sina behov och avskaffar därför socialförsäkringssystem som de inte har nytta av. Vill inte betala skatt för sjukvård när de kan bekosta egen privat sjukvård. Sätter sina ungar i privata skolor och bygger bostäder som bara de har råd att bo i.

Bildligt uttryckt; bygger pyramider som på faraos tid och ser till att hålla sig så långt från vardagens smuts och elände det går. Allt medan missnöjet jäser och förr eller senare resulterar i ett uppror.

Skrivet av: Jerry datum: januari 18, 2007 05:19 EM

Borg ville avskaffa demokratin och reinfelt ville avskaffa välfärden. Nu styr de Sverige, framröstad av en grundlurad arbetarklass.

Skrivet av: Cleo datum: januari 18, 2007 05:00 EM

Ränderna går aldrig ur brukar man säga, men jag hoppas verkligen att det bara var ungdomlig upphetsning och eufori, han trodde nog att han hade lösningen på alla problem då :). Nu hoppas jag att han har sansat sig lite. Men det börjar ju inte bra med alla nedskärningar i ersättningar, personal i förvaltningar och bidrag till organisationer. Det drabbar tyvärr mest låginkomsttagare.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 18, 2007 04:46 EM

nej det är inte anarki han förespråkrar

eller någon av dom där nyliberala snorvalparna för den delen: det är en kapitalistisk egoism dom förespråkrar

anarki det är en annan chokcladsort det

krapotkin
fourier
bakunin

om dom tänkcrarna hade nått fram om dom hade nått fram istället för högerekonomisterna okcså deras dualistiskca motsatser brödrerna karl marx och friedrich engelsk

ja då hade det sett annorlundra ut på jordklotsen: hejsan är du okcså en medmänniska gratis gratis

det är vi ska kämpa: mot motsatserna

Skrivet av: embryo datum: januari 18, 2007 02:51 EM

Bara att bjuda in Hamas så kan dom visa hur anarki fungerar.

Skrivet av: Claes datum: januari 18, 2007 12:54 EM

Inga pengar - ingen röst
Inga pengar - ingen försörjning
Inga pengar - inget inflytande
Inga pengar - ingen makt

Det är väl ungefär vad som kommer hända med ändringarna i a-kassan, arbetsrätten etc. Nu var jag 5 år 1989 när det här sändes, men de som satt och kollade på det där hade nog aldrig i sitt liv kunnat ana att den människan skulle bli en framstående borgerlig politiker. En minister. Till och med en minister med ansvar över statens finanser....

Skrivet av: Jenny Grannas datum: januari 18, 2007 12:02 EM