« Fisk är nyttigt, men är det nyttigt för fisken? | Startsidan | Rättegångarna mot Saddam måste slutföras »

6 november 2006

Tänk efter innan...

Jag fick en begäran att ta bort en persons kommentarer som gjordes i några inlägg 2004. Visst, det är väl okey - men det tog över en halvtimme att gräva fram dem och jag hoppas inte att mitt webhotell tycker att min databas "störde trafiken" under den tiden. Jag vill inte ha bloggen avstängd igen.

Jag tog inte bort själva kommentarerna utan bara hans efternamn, e-mail och länken till hans blogg. Det han skrivit var så in i vassen korkat att det måste stå kvar, annars är det ingen som förstår den efterföljande debatten. Han menade på att han även på sin egen blog skrivit lite väl elaka saker. Det är dock hans problem.

Ett tips!

Tänk efter innan "Skicka/Sänd" används.
Detta gäller både i mail, kommentarer och egna blogposter.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 6, 2006 10:11 FM

Kommentarer

Nåja, jag kan försäkra att som varande en före detta vänsterslyngel så finns det mycket jag sagt och skrivit i yngre dagar som jag hoppas är begravt för alltid.
Länken till Björn funkar inte.

Skrivet av: Jan E datum: november 7, 2006 01:18 EM

Åsa - jag är för snäll :).

Jag tänkte först inte ta bort dem, men å andra sidan så gick jag halvvägs och tog bort efternamn, mail och blogurl. Men jag tycker att man nog kanske ska hålla en viss nivå på sina kommentarer så man slipper komma efter ett par år och besvära om att få sina inlägg borttagna.

Det är som du säger Kerstin, en del högervalpar kommer nog inte att stå för vad som de skrivit om några år.

"Att koppla in hjärnan innan man öppnar munnen är en bra princip!" - en bra devis.

Björn, du kan få en vink om ett inlägg med flera,
http://www.tinyurl.se/db6e59.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 7, 2006 01:06 FM

Jo det är många, inte minst på högerkanten, som kommer att ångra sina ungdomssynder om några år, och dagens ungdomar har inte den fördel vi hade, i alla dessa massmediadrakar som sållade bort våra dummaste grejer och därmed förpassade dem in i en förlåtande glömska.

Jag brukar tycka synd om om en del av dem som skriver de vanvettigaste sakerna på nätet utan att inse att det kommer att finnas kvart långt efter att de har ändrat åsikter och mognat till.

Skrivet av: Kerstin Berminge datum: november 6, 2006 11:06 EM

Är glad att jag varit rätt så förskonad om önskemål av borttagning av kommentarer.

Jag är inte ens säker på att jag skulle göra det idag. Jag är väl inte tillräckligt snäll eller något.

Skrivet av: Åsa datum: november 6, 2006 08:53 EM

Oj vad nyfiken jag blev, men vem orkar leta genom hela 2004 :-(. Hur som helst jag tror också på personlig men inte privat. Sen får man väl stå för vad man tyckt och skrivit även om man ju ändrar uppfattning ibland, annars vore ju debatten helt onödig.

Skrivet av: Björn datum: november 6, 2006 03:17 EM

Mm, det är väldigt viktigt hur man uttrycker sig och så föredrar jag att vara personlig men inte så privat. En dag kanske jag inte tycker att mina läsare ska veta "allt" om mig. Att koppla in hjärnan innan man öppnar munnen är en bra princip! Och framför allt, det går att föra hetska debatter utan att såra någon annan.

Skrivet av: Johanna datum: november 6, 2006 12:32 EM