« Håll till höger Svensson | Startsidan | Bloggtreklöver 111 »

19 november 2006

Det går inte att vrida klockan tillbaka och ångra sin röst

Det går inte att vrida klockan tillbaka,
även om man skaffar sig en dito som nedan :).

Klockan tickar i fel riktning

Lagt kort ligger.

Nu har en kvarts miljon svenskar helt plötsligt upptäckt att de röstade fel, två månader efter valet. Lite sent tycker jag. De hade väl kunnat se Kejsaren utan kläder? Nu är det försent. Den nya regeringen, som alltså inte ens längre har folkets förtroende, har fyra år på sig att montera ned folkhemmet. Fyra år. Det är lång tid.

I dag skulle 51.2 procent rösta rött
och bara 43.8 på Alliansen.
Allt enligt nyheterna i morse.

Andra bloggar om:
, , , och

// Annica Tiger

Annica Tiger november 19, 2006 04:24 EM

Kommentarer

"Synd att väljarna inte kunde se alternativen till vänster om socialdemokraterna!". Det var väl det man såg. En sekteristisk, splittrad samling revolutionsromantiker som blickar bakåt och drömmer om "proletariatets diktatur" och annat tankegods som för länge sedan kastats på historiens soptipp.

Skrivet av: Tom S datum: november 20, 2006 08:37 EM

Ja, det är borgerligt vart man än vänder sig, menar jag.

Skrivet av: Paradigm datum: november 20, 2006 07:17 EM

Paradigm - jag har synnerligen sannerligen svårt att se poängen med en borgelig politik.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 20, 2006 05:24 EM

Samtidigt, efter tolv års ökande klassklyftor är det svårt att se poängen med sossarna.

Skrivet av: Paradigm datum: november 20, 2006 02:02 EM

Sossarna ville inte vinna valet, uppenbarligen... och de stora fackförbundens ledare tycker tydligen om den borliga politiken som förs. Man är inte bered att göra motstånd. Kan det vara för att man tillhör det toppskikt som tjänar på borgarnas politik.

Ända skillanden mellan LO-toppen och Svenskt Näringsliv är att LO toppen kom ditt på andras bekostnad.

(och parlamentarismen är dömd till sånt här, och SD tar mer och mer röster hur mer folk förlorar tron på parlamentarismen eftersom de inte fattar att det finns alternativ som fortfarande är demokratiska. (Alltså kompromisser kommer aldrig leda till några ordentliga förändringar))

Skrivet av: Virre datum: november 20, 2006 01:46 EM

Detta är ju en icke-nyhet. Direkt efter ett val när det blivit "byte på bänken" och de nya presenterar sina ideer som mer än ideer blir det en backlash. Svenskarna, trygghetsknarkarna, blir nu ororade bara för att M ändrar lite i systemet. Till skillnad från betonghäcks-S är M och kompani villiga att ta sitt ansvar för att få igång landet. Om S vunit hade vi fått ytterliagre 4 år med ingenting. Ytterliagre 4 år med "det går bra för Sverige" trots att 1 miljon är arbetlösa. Ytterligare 4 år med VIDRIG politiskt kohandel mellan S, V och Mp. Ytterliagre 4 år med "det blir nog bra om vi gör som vi alltid gjort och kryper ännu längre upp i våra bakdelar!".

Skrivet av: Tom S datum: november 20, 2006 12:26 EM

Myteri? *skrattar*

Skrivet av: Monica datum: november 20, 2006 07:58 FM

Som sagt: Så dags nu. Och vi har förmodligen bara sett början på borgarnas fyra år långa arbete för att öka klyftorna i samhället.

Och precis som Bengt påpekar så var det ett missnöjesröstande. Väljarna var trötta på sossarnas maktmissbruk. När då Reinfeldt uppenbarade sig med sitt "nya arbetarparti" så frälstes folket. Synd att väljarna inte kunde se alternativen till vänster om socialdemokraterna!

Skrivet av: Tomas Jonsson datum: november 19, 2006 07:53 EM

Annica: Jag har ytterst svårt att förstå de som inte fattade att Alliansen mest är ute efter att öka företagens vinster och inte att skaffa arbete till arbetare...

Titta på alla de företag som maximerar sina vinster genom att flytta produktionen utanför Sverige. Autoliv är bara ett av många. Det enda som de sänka skatterna kommer leda till är ökade vinster till företagarna. FÅ om några kommer att satsa på nya arbetare möjligtvis kommer man att satsa i ny teknik för att förnya sin vagnpark.

Jag tror att Göran Persson är den som tyvärr bär ansvaret för röstflykten. Han skulle ha slutat i god tid innan valet så att en ny ledare hade kunnat förmå folk att rösta i deras egen sak och inte proteströsta...

Skrivet av: Bengt datum: november 19, 2006 04:59 EM