« Rättegångarna mot Saddam måste slutföras | Startsidan | Snigelpost »

7 november 2006

Antika rymdfärjor

Svensken Christer Fuglesang har tränat och väntat länge på att få komma upp i rymden. Men det kanske inte blir något av det hela, inte i år i alla fall.

Ett datorproblem gör att svensken Christer Fuglesang kan få vänta ännu en tid på att bli uppskjuten till rymdstationen ISS. Datorerna på rymdfärjan Discovery klarar inte att räkna dagar korrekt över årsskiftet. Discoverys datorer tror att den 1 januari 2007 är den 366:e dagen 2006. Därmed blir det synkroniseringsproblem med markkontrollen i Houston.

Känns det inte lite gammeldags? Rymdfärjor som har datorer som inte klarar att räkna dagar korrekt? Verkar inte det lite unsafe? Dags att uppgradera progamvaran, rent av att skrota rymdfärjorna och bygga lite mer moderna farkoster, om de nu har sådana behov att åka ut i rymden.

Hur det än blir hoppas jag att han återkommer välbehållen. Det har inte alla gjort som åkt ut i rymden.

Andra bloggar om:
.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 7, 2006 08:14 FM

Kommentarer

Unsafe? Njaee... vad jag hört så kör dom med gamla beprövade saker i nya datorer - dvs DOS-baserat så att man ska slippa oroa sig för barnsjukdomar. Våra maskiner på jobbet körs i DOS, förutom några - och dom bara strular....

Skrivet av: Tobbe datum: november 8, 2006 06:26 EM

Rymdfärder börjar kännas lite passée nu. Som ett uttryck för en teknikfanatism som började dö ut redan på sextiotalet.

Skrivet av: Paradigm datum: november 7, 2006 04:05 EM

Stackars stackars Christer. Ska han aldrig få åka rymdraket? Det hela börjar likna en fars. Eller det kanske är så att Gud försöker berätta något för Christer, typ att han faktiskt ska ge upp tanken på rymdresan och göra något annat meningsfullt av sitt liv?

Skrivet av: Barse datum: november 7, 2006 11:33 FM