« Alias | Startsidan | Jaha, en ny regering då.. »

5 oktober 2006

Bort, bort, bort....

Endast min kropp är närvarande.
Mina tankar är på annat håll.
Jag har bokat en resa till Tunisien,
till värme och sol - förhoppningsvis.

BTW - lite tips emottages tacksamt.
Ska man växla här hemma eller där?
Vad ska man se och vad ska man undvika?

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 5, 2006 05:43 EM

Kommentarer

Magnus - jag skulle aldrig kunna tänka mig att åka till Israel på semester. Tunisien är ett land som har och utvecklats enormt. Skulle man vara politiskt korrekt som du anser finns det inte många länder att åka på semester till.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 19, 2006 03:56 FM

Förra året Egypten och nu Tunisien?

Det är verkligen supercharmigt att du förordar bojkott mot Israel samtidigt som du väljer att semestra i arabiska diktaturer. Du kanske borde prova att semestra i en demokrati någon gång, eller är det där med principer bara viktigt när det är Israel som skall klämmas åt?

Skrivet av: Magnus Lindberg datum: oktober 12, 2006 10:25 EM

Wojtek - nej, jag var ju där i våras och ska dit igen i vinter. Men jag har inte ditt telefonnummer och kunde inte slå en pingel.

Tack för alla tips!

Jag har mailat henne, jag hittade hennes mailadress på bloggen.

Sfax är ett hett tips, för jag gillar inte försäljare som nästan klänger på en.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 6, 2006 06:14 FM

tröttnat på thailand? jag som hade hoppats att vi skulle ses igen ;)

Skrivet av: wojtek datum: oktober 6, 2006 05:02 FM

Jag tycker att du ska åka med på en ökensafaritur. Jag gillade den. Vi besökte förutom öknen även en oas som var jättefin, nästan som en djungel. Det var även lite stopp i småbyar. Försäljare överallt.

Jag var nöjd med maten också. Gillar couscous och grönsaker. Så fanns det ju italiensk mat med pizza och pasta också. :)

Sedan tycker jag du ska åka till Tunis också. Kanske inte så mycket för själva stadens skull, men det är intressant att ha sett Kartago. Det var lätt att åka till Tunis med tåg.

Jag tog också tåget till Monastir och Sfax, Tunisiens andra största stad. Medinan i Sfax var inte alls som i Tunis och Sousse. I stort sett inga turistprylar och ingen brydde sig om mig under timmarna jag gick där. Skillnad mot i Sousse där försäljarna är på varenda sekund.

Skrivet av: Åsa datum: oktober 6, 2006 04:00 FM

Var i Tunisien nu i sommras, helskönt. Speciellt inom bad och sol. Mindre så när det gäller maten, tyvärr.

Tror inte att man kan växla till sig tunisisk valuta från utlandet. Det är en stängd valuta och all växling måste ske inom landets gränser.

Skrivet av: Naseer datum: oktober 6, 2006 12:10 FM

åh så skönt att komma bort, det låter underbart. jag var i madrid för bara två veckor sen men jag längtar redan bort... igen... jag har aldrig varit i tunisien, men det är säkert rasande fint.

Skrivet av: Vargakvinnan datum: oktober 6, 2006 12:04 FM

Jag är inte bundis med henne utan "känner" henne bara via bloggen (http://alskadebeijing.blogspot.com/) om man nu kan kalla det för att känna. Hon skrev om sin resa till Tunisien på bloggen och lämnar ut sin mejladress där också. Vad jag vet så får hon rätt mycket mejl.

Skrivet av: Johanna datum: oktober 5, 2006 11:18 EM

Nästa vecka. Känner du Ulrika? Kan du be henne maila mig lite info inför resan på a_t@tele2.se.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 5, 2006 07:23 EM

Åh, vad härligt! Jag har tyvärr inte varit i Tunisien, men Ulrika Rudqvist som skriver bloggen Älskade Beijing var där alldeles nyligen. Hon jobbar i branschen också så hon kanske har bra tips till dig. När åker du?

Skrivet av: Johanna datum: oktober 5, 2006 07:00 EM