« Börjar jag bli gammal och grinig? | Startsidan | Hard Candy »

10 september 2006

Upprop för ett Alliansfritt Sverige

För ett alliansfritt Sverige
— mot en borgerlig regering!

Vi som har skrivit under det här uppropet är inte helt nöjda med hur det ser ut i Sverige idag. Mycket kan göras bättre för att öka rättvisan i vårt samhälle, men inte med en borgerlig politik. Vi är oroade över hur det skulle bli i den borgerliga alliansens Sverige. Därför har vi skrivit under detta upprop.

Vi är oroade och upprörda över den människosyn som skymtar fram i alliansens förslag. En människosyn som låter de svaga och sårbara i samhället bli ännu svagare och ännu mer sårbara för att de som redan har det bra ska få det lite bättre.

Vi tycker att det är snålt och kallt att sänka ersättningarna för sjuka och arbetslösa. Vi tycker att det är cyniskt att bygga en politik som utgår ifrån att människor själv skulle valt att vara sjuka eller arbetslösa. Vi tycker att det är upprörande att sänka biståndet till de allra fattigaste i världen för att kunna sänka skatterna för de rika här hemma. Vi tycker dessutom att det är obegripligt att de tycker sig ha formulerat ett politiskt alternativ, som inte med ett ord berör livsavgörande och livsviktiga frågor som kultur.

Vi är en partipolitiskt obunden motståndsrörelse mot alliansen. En del av oss har sedan länge bestämt oss för vilket parti vi tänker rösta på. En del av oss är politiskt aktiva. En del av oss har inte alls tagit ställning för vilket parti vi tänker stödja på valdagen. Det som förenar oss är just motståndet och vi inbjuder alla som tycker som vi att delta i vår motståndsrörelse, Alliansfritt Sverige.

Diskutera med familjen. Med vänner. Med grannar och bekanta. Uppmana alla ni möter att använda sin röst den 17 september – för mänskliga värderingar och för ett alliansfritt Sverige.

Läs hela uppropet hos www.alliansfrittsverige.se.

Andra bloggar om:
, och .

// Annica Tiger

Annica Tiger september 10, 2006 07:30 EM

Kommentarer

Vad är problemet?!
Jag ser inget som helst fel med en sån här lista utan tycker att det är bra att folk står upp och "vågar" protestera. Och vid en genomläsning av namnen på listan så slås jag av tanken att det här är personer som kanske inte skulle drabbas så hårt av en borgerlig allians. Många av dom kommer inte att behöva gå till socialen och bocka/buga och krusa för att överleva. Vilket gör det hela än mer "hedervärt".

Bra initiativ, bra att du -Annica har skrivit på
och bra att du har lagt ut den på din blogg.
Självklart är jag:

"För ett Alliansfritt Sverige"

Skrivet av: Mocca datum: september 12, 2006 01:13 EM

Så har vi det sedvanliga uppropet där kulturfolk varnar för borgerligheten. Suck. Förra gången var det fru Nutley som skrev ett upprop (tillsammans med en avdankad boxare) och varnade för samma sak. Den enkelspåriga logiken är: Jobbar man med kultur har man hjärta och hjärta förknippas ju med vänstern. Av någon för mig obegriplig anledning. Men det märkliga nu är att man tycks föredra ytterligare fyra år med den mest dumdryge, självgode pösmunk som någonsin suttit i Rosenbad.

Skrivet av: Jan E datum: september 12, 2006 10:07 FM

Hmm, ge oss ett upprop mot Göran Perssons attityd. Det suger att ha en mobbare till statsminister...

Skrivet av: Kokosnöt datum: september 11, 2006 10:51 FM

Jag tycker minsann det är underbart! Ska lägga länk i min blogg i afton.

Skrivet av: Charlotte datum: september 11, 2006 10:46 FM

Hmmmm. Upprop - till vilken nytta? Om en vecka får vi ju gå och rösta, det känns effektivare, helt klart... Fast det är klart, kanske kan någon påverkas att inte byta "lag".

Skrivet av: Paula datum: september 11, 2006 10:27 FM

Suc - det här var just en sådan där sida som jag inte kan få upp i man gamla harv, som jag fortfarande försöker klamra mig fast vid trots att det blir alltmer hopplöst.

Det var ett bra inlägg och jag ska länka till det på min blogg i alla fall.

Skrivet av: Kerstin datum: september 11, 2006 12:32 FM

Intressant lista med underskrivare till detta uppror. Lite av "the usual suspects" med diverse avdankande gamla proggare och annat. Men vad f*n gör Nick Borgen i detta illustra sällskap?

Skrivet av: Tom S datum: september 10, 2006 08:52 EM